Egy Blog

#666 - Paprikás krumpli

2011. november 17. - ZsubiHUN

Legutóbb a Távol-Keleti konyha egy nagyon ismert és még könnyebben elkészíthető gyöngyszemét vettem képernyőkre, így most hazautazunk. Egy mindenki által jól ismert, nagyon könnyen elkészíthető magyar ételt, a paprikás krumplit fogjuk elkészíteni. Szerencsére kivajazott tepsi és fürj tojás sem kell hozzá, minden elrakhatja ezeket.

A hozzávalókat bármelyik közértben vagy piacon be tudjuk szerezni körülbelül 1000 forintból. Ebben az árban az elkészítés közben elfogyasztott sörök ára természetesen nincs benne, de hölgyek esetében a sörfogyasztás veszélye nem is forog fenn. Hölgyeim, bontsanak egy üveg fehérbort, kortyolgassák azt mellé, ha elfogyna az egész, ne essenek kétségbe, férjuruk csak értékelni fogja becsiccsentett állapotukat! A burgonyát (krumpli, na) megpucoljuk az erre rendszeresített eszközzel, de ügyesebbek kést is használhatnak, majd felkockázzuk térbeli alakzatokra vágjuk. Méretüknél nem kell az egységességre törekedni, de a szórás se legyen túl nagy, +-10% a megengedett. A művelet végén kétszer mossuk át, majd hagyjuk a vízben. A vöröshagymát megpucoljuk, majd könnyeket eregetve apróra vágjuk. A sírást állítólag többféle módon is el lehet kerülni, a legjobb, ha szólunk valakinek, hogy csinálja meg helyettünk! A hagymát kevés olajon üvegesre sütjük/pirítjuk, ha ez megvan, lehúzzuk a tűzről/főzőlapról. Javasolt ruhát fogni a kezünkbe ehhez, mert a lábos füle roppant forró, a kapkodás pedig bajhoz vezet. A pirospaprikát rászórjuk a hagymára, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, ráöntjük a krumplit, majd annyi vizet öntünk rá, ami éppen ellepi. Sót bőven alkalmazzunk, különben íztelen lesz az étel. Amíg fő, a vásárolt virslit (amennyi VV Eszter szájába fér) kibújtatjuk az óvszerből, felkarikázzuk, félretesszük a csípős Piros Arany mellé, befejezzük a sörünket. Amikor a krumpli kellően megpuhult (fakanállal szétnyomható), rádobjuk a virslit és gazdagon nyomunk bele a Piros Aranyból, további három percig főzzük, majd tálaljuk.

Sokan virsli helyett kolbászt és füstölt szalonnát tesznek bele, valamint az elején paradicsomot is raknak hozzá, hogy finomabb legyen. Ez kérem balgaság, mindenki tudja, hogy ezekre nincs szükség, csak elrontják az élményt.
Kenyérrel és a megmaradt sörrel tálaljuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr435561236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása