Egy Blog

#633

2011. július 27. - ZsubiHUN

Ebben az őszi időben még a blogolástól is elment a kedvem. De ma már többnyire süt a Nap, órák óta az eső sem esik, a postán is sebtiben végeztem, jövő hétre talán még a nyár is visszatér, hogy kitartson még két hónapig. Ha már olyan későn jött a jó idő. Ha nem lesz újra 40°C, talán túlélem, de a stabil 30-nak roppant módon örülnék, mert ez a huszonkevés elveszi az ember kedvét szinte mindentől.

Újra olvasom a Temeraire (ötletem nincs, hogy hogyan kellene kiejteni, mert franciául van) könyveket és másodszorra is A jáde köves trón a legkevésbé érdekfeszítő. Nem mondanám, hogy rossz, de hiába van benne sárkány, az nem csinál semmit, csak pöffeszkedik egész nap. Mondjuk egy hajón mást nem lehet csinálni, de ezzel megtölteni 370 oldalt... Sikerült persze, de az Őfelsége sárkánya után az ember hasonlóan pörgős eseményeket várt. Jól bemutatja az akkori kort (napóleoni háborúk), az életvitelt, nagyon beilleszti a sárkányokat a háborúba és a történelembe, de sok helyen hiányos a könyv, illetve néhány konfliktust túl könnyen vagy gyorsan zár le. Pont, mint a végét. De nem baj, mert a Puskapor és sárkányvér ismét akciódús lett, bemutatkozik benne Iskierka, aki talán legjobb karakter  sárkányok között. Remélem idén végre lefordítják az ötödik könyvet és a szintén ötödik Dexter könyvvel együtt a boltokba kerül!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr525558014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása