Egy Blog

#766 - Túlélni

2018. október 21. - ZsubiHUN

Nagy volt az öröm tavaly nyáron, az RTL leforgatta a világ legsikeresebb valóságshow-jának a magyar kiadását, a Survivort. Azt elegánsan elhallgatták, hogy jó tíz éve már volt belőle két, közepes minőségű évad. Nem is igazán baj, mert azokra az alapokra jobb volt nem építkezni, azóta kis hazánkban is felgyorsult az élet, modernek, nyugatiak vagyunk, csak úgy faljuk a tartalmakat, be lehet vállalni egy hetente jelentkező, feszesre vágott show-t, zabálni fogják a nézők. Make. It. Rain.

Erre kiderült, hogy napi összefoglaló lesz, csak hétvégén maradunk túlélők nélkül. Egy ValóVilág powered by BigBrotherben sem tudják néhány hét után úgy vágni az adásokat, hogy az élvezhető legyen, pedig ott 14-16 jóravaló polgárt zárnak össze egyszerre, nem 16 játékost választanak ketté, hogy aztán kopjanak, újra összehozzák őket, hogy végül csak egy maradjon. Sajnos nem lefejezéssel fogynak... Nyolc és másik nyolc, éhező emberről kurvára lehetetlen úgy összevágni ötször 50 percet hetente, hogy a néző ezt hosszabb távon élvezze. Az első adásokkal még nincsen baj, újak a karakterek, kezdenek kibontakozni, viszonylag tele vannak energiával, építik a kis alvóhelyüket, készül a tábor, megy a zsákmányszerzés és a védettségi játék, majd megtörténik az első kiszavazás, az egyik törzs elveszíti az egyik tagját. Na, a harmadik ilyen ciklus már nem sok izgalmat tartogat, mert játék csak kétnaponta van, a köztes adások azzal telnek, hogy megy a tematikázás (sic!), össze-vissza vágott interjúkkal növelik a drámát, mert úgyis csak kevesen veszik észre, hogy trükköznek. Ez nyilván bevett szokás, hogy bizonyos gondolatokat a játékosoktól később használnak fel, amikor nagyobb a drámai hatás, de arra illene figyelni, hogy itt a szabadban vesznek fel mindent, ha máshonnan süt a nap, vagy a háttérben a tábor még csak félig áll, akkor azt a néző ki fogja szúrni. Kivéve, ha éppen akkor tölti ki a sörének a maradékát a korsóba. Az újdonság miatt, sok fanyalgással, de végignéztük az évadot, bízva abban, hogy a következőben minden jobb lesz, esetleg nem a hét minden napján lesz összefoglaló.

Természetesen nem így alakultak a dolgok. A casting nem lett sokkal jobb, huszonévesekkel van tele a játék, de legalább nem akar mindenki összejönni mindenkivel három nap után, hogy később ezzel töltsék ki az összefoglalót. Az egyértelmű, hogy nem lehet mindenkit eltalálni, simán lehet érdekes egy anyuka kedvence, aki nagyon meggyőzően azt mondja, hogy bizonyítani akar, erős lesz, ki akar kerülni a komfort zónájából, fel akar nőni; az insta lány az influencersége miatt majd itt is jól megmondja, illetve tudja irányítani a dolgokat a háttérből. KONSPIRÁL! Nem így lett. Van néhány erős karakter, de bazmeg már vagy 10* napja ott vannak, egyre csak dagadnak, az egyik törzsben a lányoknak annyi az energiája, hogy edzenek(!) a parton. Hát hogy a faszba' van ez?! A sziget másik felén van egy Meki? Hiába a napi jelentkezés, nem érezni, hogy ki vannak szolgáltatva az elemeknek. Éjszakai felvételekre nem is emlékszem eddig, ami nem feltétlenül hiányzik, de az, hogy még egyik agyhalott sem indult el totemet keresni, elég érdekes. Bármelyik másik reality-ben, ahol kiszavazzák egymást a kezeltek, kaparnak a védettségért, itt meg napoznak. A legújabb amerikai évadban, ami csupán a 37. a sorban, a második nap elején elkezdték keresni a totemet. Volt aki ügyesen, volt aki kurvára nem, de tudják, hogy ezen múlhat minden. De ezek nem hogy nem keresik, de egy normális tábort nem tudnak felépíteni. Még Bencus sem mondta nekik, hogy helló, ezzel azért lehetne keverni a dolgokat, tán még izgalmat is vinne a játékba. Lehet a helyi gyerekek még nem fejezték be a fonást, azért nincs rá lehetőségük. Vagy csak az egyesülés után indul be a dolog, nem tudom, de ezt eddig nem túl jó nézni.

Természetesen nem csak szarozni tudom a műsort, mert a játékokat elég jól találják ki. Egy részét az eredetiből veszik át, amivel nincs baj, hiszen jobbtól lopni/ötletelni nem bűn. Látszik, hogy a stáb rengeteget dolgozik egy-egy helyszínen, hogy minden működjön, megadja a kellő nehézséget. Remélem az idei évadban is összehoznak néhány emlékezetes játékot és az egyesülés után nem fogják időhöz kötni a feladatokat. Küzdjenek meg a zsákmányért vagy a védettségért, álljanak a kezükben egyensúlyozva egy 10 kilós rúddal órákon keresztül a napon. Orvosok és víz van a stábbal, ha bármi történik megmentik a játékosokat.

Más, de csak pár mondatban.

Meg kellett volna állítani Brüsszelt, meg az EU-t! Miért? Mert már nem lehet összekötni a Twittert a facebookkal, mert megváltoztak az ehhez kapcsolódó feltételek. Így hiába posztolok ki minden, végtelen fontos dolgot bármivel kapcsolatban, arról az a pár száz ismerősöm nem értesül. Mielőtt belém állna valaki, igenes volt ezzel kapcsolatos visszajelzés, valós a probléma. Persze van megoldás, de külön embert kellene arra tartanom, hogy minden egy csiripet megosszon facebookon. Nehéz az élet, na!

*a bejegyzés október 6-án íródott, vala.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr2114286129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása