Egy Blog

#495 - Lecsúszva

2010. május 13. - ZsubiHUN

Még talán valamikor tavaly néztem utoljára a neten élőben F1 szabadedzést, mert akkor még volt tippjáték a PSC-n és gondoltam nyerni kéne. Persze nem nyertem, mert ritkán sikerült jól tippelni. De ma megint beleakadtam egy csatornába, ahol jó kép és hangminőségű stream volt, ha ilyen sebességgel halad a munka találás, akkor rendszeres nézője leszek, csak németül volt. Szerencsére német szakkommentátoraink öblös hangja nem nyomta el a gépcsodák hangját, így megállapíthattam, hogy a McLaren motorja másként duruzsol. Kellemesebben, mint eddig. Az edzéseket Alonso nyerte, nem jelentős fölénnyel, szombatig még többször eshet, tehát a felgumizásnak ennyi volt, kezdhetik elölről az egészet. A második edzésen Kubica vagy fél óráig, 0,4 mp-es előnnyel vezetett a Ladával Renault-val. Persze üres autóval nem nehéz repeszteni, de ez a Renault azért annyira nem gyors, mint amennyire jó a festése. Kubica jövőre Alonso csapattársa lesz, Massa meg mehet beszéd tanárhoz. Webber helyére pedig jön Kimi és szétalázza a mezőnyt a Newey által tervezett RedBull-lal. De szép lenne!

Amiért elkezdtem püfölni a billentyűzetet az a Hispania Racing Team és a pilótái. Már az első futamon látszódott, hogy nagyon lassúak, de akkor még a Lotus és a Virgin sem mutatott sokat, teljesen más ligában játszottak. Azóta a másik két újonc csapat szépen zárkózik fel a mezőnyhöz, minden fejlesztéstől egyre csak gyorsulnak, szerintem az évad második felében már a Sauberrel fognak küzdeni. Esetleg a Williamsszel, mert ők sem találják a helyüket idén. Ellenben a HRT sehol sincs. Múlt héten Klien vezette az autót a pénteki első szabadedzésen és fél másodperccel gyorsabb volt, mint az addigi legjobb idejük azon a pályán. Pedig akkor ült először az gépbe, majd azt nyilatkozta, hogy az nem F1-es technika, tulajdonképpen egy hulladék az egész. Állítása szerint sem az egyenesben, sem a kanyarokban nem tapad, ami egy versenyautónál nem kicsit probléma, de az elektronika átprogramozásával még legalább fél másodpercet lehetne gyorsulni. Senna és Chandhok szerint nem kellene rajtuk kívül mást az autóba ültetni, mert így ők nem tudnak kellő tapasztalatot szerezni. Az elmúlt edzéseket és futamokat figyelemebe véve Sennát ki kellene dobni, a helyére beültetni Klient, mert semmit sem mutat. Ma például 2 mp-cel maradt el Chandhoktól, lassabb időt futott, mint a GP2-es autók. Ami már tényleg veszélyes lehet a versenyen, mert itt Monacóban nincs hova félrehúzódni a gyorsabbak elől.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr155557311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása