Egy Blog

#472 - Cybertanya

2010. április 07. - ZsubiHUN

A T is hasonlóan áll a mobilnettel. A TV reklám szerint bárhol tudom használni, hiszen csak bedugom és máris gyűlnek körém a csajok, nagy az öröm. Az már más kérdés, hogy a reklám a belvárosban játszódik, ahol szinte nincs is szükség mobilnetre, mert kis ügyeskedéssel rá lehet akadni egy kódolatlan wifi hálózatra, amit aztán vígan használhat az ember. A belvárosban, amely legyen bármelyik nagyváros belvárosa általában van 3G és UMTS elérés. Valamint rengeteg ingyenes wifi hotspot van szétszórva, amin egészen értelmes sebességgel lehet szörfölni. Ahogy haladunk vidékre, integetünk bőszen a modern világnak úgy csökkennek, konkrétan szűnnek meg ezek a pontok, marad a tyúkbeles internet. Valamint az agyonreklámozott mobilnet, aminek már olyan jó a lefedettsége, hogy szinte nincsenek fehér foltok az országban. Ehhez képest Bócsán, ami egy kisméretű falu az Alföldön még EDGE sincs rendesen, nemhogy 3G vagy UMTS jel. Hiába sétáltam laptoppal a kezmben az udvaron, álltam meg az utcai lámpa alatt, forgattam a gépet, csak az akku töltöttsége változott. Jelet egyszer sikerült befognom, de ahhoz össze kellett görnyednem, 30°-ban be kellett döntenem a laptopt. Nem kényelmes és a sebesség is lassú volt, majd egyszer csak eltűnt a jel. Minden előzmény nélkül. Fel is adtam a küzdelmet, mert már dagadt az ér a homlokomon, telefonról folytattam az ebuddy-zást, azon stabil volt. Bár éjfél előtt arról is elfogyott az internet, nem akart visszacsatlakozni a hálózatra.

Ma reggel felbuzdulva azon, hogy bent a faluban nincsen mobilnet, kisuhantunk a tanyára, ami viszonylag közel esik Soltvadkerthez, hátha ott sikerül befogni stabilabb kapcsolatot, hiszen dolgozni kell. Kiváló jelerősségű és sebességű UMTS jelet sikerült befognom, amivel már nem csak szörfölni lehet, hanem dolgozni is, hiszen nagyobb méretű e-mailek elküldésére is alkalmas. Mindezt kint, a semmi közepén, az eperfa árnyékában. Nem látok benne logikát.

Az miért van, hogy a Népligetben csak az induló buszok nincsenek kiírva, minden más igen?

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr845520649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása