Egy Blog

#155 - Nokia 6680

2005. december 20. - ZsubiHUN

A külső

A Nokia új csúcskategóriás készüléke ez, így a borításra nem lehet egy rossz szavunk sem. Mindent minőségi, kellemes tapintású műanyag borít. A telefon oldalára, és elejére került nem kevés króm is. Ez, amellett, hogy nagyon szépen mutat, vonzza az ujjlenyomatokat. Hiába takarítjuk le, pár másodperc múlva, még ha az asztalon is fekszik, tele lesz ujjlenyomattal. Egyszerűen nem lehet úgy megfogni a telefont, hogy ne látszódjon meg rajta bármi is. Szerencsére a gombsor nem ilyen. Puha, amolyan szelés anyagból készült, tapintása kellemes. A középső navigációs gomb kicsit magasabban van, mint a többi, így kezelése könnyű. A be-, és kikapcsoló gomb, a márkától szokatlanul a telefon jobb oldalára került, míg a baloldalra a push to talk nyomógomb került. Ha megfordítjuk a telefont, feltűnik, hogy eltűnik az 1.3 MP-es kamera. Ezt egy lecsúsztatható műanyag lap alá rejtették, mely biztosan és könnyen mozog.
A telefonhoz adnak egy töltőt, egy akkumulátort, egy sztereó fülhallgatót és egy 64MB-os kisméretű MMC kártyát, melyet a telefon kikapcsolása nélkül cserélhetünk.

6680.jpg

A kijelző


Színes, összesen 262000 szín megjelenítésére képes, 176*208 pixeles kijelző. Menüjét teljesen személyre tudjuk szabni, az internetről, illetve a WAP-ról bármilyen témát le tudunk tölteni. A megjelenítés lehet lista vagy keret, néhány ikon áthelyezése után nagyon könnyen kezelhető.

Testreszabhatóság

Ahogy már említettem bármilyen témát letölthetünk hozzá, melyet aktiválás előtt, előnézet formájában megtekinthetünk. Akár ehhez, akár a gyári témákhoz, egyedi, a telefonhoz kapott szoftver segítségével készített háttereket állíthatunk be.
Az ötirányú navigációs gomb minden irányához egy-egy alkalmazás elindítását lehet hozzárendelni, így nem kell mindig a menüben barangolnunk, ha például a bluetooth-t szeretnénk bekapcsolni. Igaz ez a két „főgombra” is, így hét különböző, vagy azonos funkciót tudunk egy gombnyomással elérni.
A telefon képes lejátszani mp3 fájlokat, melyeket csengő-, üzenetjelző, e-mail jelzőhangként is használhatunk.

A kamera

Fényképkészítés
A beépített két kamera segítségével rengeteg fotót készíthetünk magunkról és minden másról, ami a közelünkben található. A telefon elején elhelyezett kamera 640*480-as, tehát VGA felbontású, képe természetes és elegendő fénynél szép, félhomályban, vagy lámpafénynél már szemcsés. A kétszeres digitális zoom segítségével közelebb hozhatjuk a távoli dolgokat. A hátsó kamera 1,3 MP-es, 1280*960-as és gyönyörű képet készít a beépített vaku segítségével. Választhatunk háromféle képminőség és kétféle felbontás között. (640*480 és 1280*960) Hatszoros digitális zoom-jával a távoli dolgokat is elérhető közelségbe hozhatjuk, de így a képminőség romlik. A vaku lehet automatikus, kikapcsolt és bekapcsolt állapotban, de dolgát mindig kitűnően végzi. A fehéregyensúlyt, a fényerősséget, a kontrasztot és a színtónust magunk állíthatjuk be. Rendelkezik önkioldóval (10mp, 20mp, 30mp) és éjszakai üzemmóddal.

Videózás
Mindkét kamera képes videó felvételre, 128*96 vagy 176*144 pixeles felbontásban. Zoom-olni természetesen itt is lehet, az előbbiekben leírt módon. A hátsó kamera videó készítés tudja az említett dolgokat.
A videó hossza lehet rövid, ilyenkor 35 másodperc kerül rögzítésre, illetve maximum, amikor annyi percet vehetünk föl, amennyi a memóriakártyán üres helyből kitelik. Ez a kártya méretétől és a videó felbontásától függ. Ha üres a gyári MMC kártya, akkor legnagyobb felbontásban egy órányi felvételt készíthetünk a hátsó kamerával.

Társalgás másokkal

Háromsávos, 3G-s mobil ez, így tudja az összes trükköt, amit csak lehet. WAP 2.0, xHTML oldalak megjelenítése,  EDGE, GPRS, SMS, EMS, MMS, Bluetooth. Sajnos infraportot nem raktak bele, így a „butább”, csak infrás készülékkel nem tudunk ingyen kommunikálni, nem tudjuk átküldeni legjobb képeinket, videóinkat és egyéb fájljainkat. Csak MMS-en, vagy egy harmadik eszköz „beépítésével” tudunk kapcsolatba lépni egymással.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr55102975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása