Egy Blog

#10 - WTCC Silverstone 2005

2005. május 18. - ZsubiHUN

Round 1


Az Alfák négyes győzelmet arattak úgy, hogy a többieknek nem volt egy csepp esélyük sem. Még reményük sem, pedig az elején egy kicsit kakaskodtak. Szép győzelem, gratulálok hozzá. D. Müller az utolsó pozícióból feljött a 10-dik helyre, pedig 50 kg plusz súllyal megy. Három Seat is szerzett pontot, nagyon szépen mentek, valamennyire tudták tartani az Alfákat ás Priaulx-t. Az egyetlen pontszerző BMW-t a tavalyi bajnok vezette. A verseny nem bővelkedett sok küzdelemben, de nem volt unalmas.

Round 2


Az első három helyről a Seatok indulnak, Prialux lerajtolja őket, Giovanardi is szépen rajtol, de az első igazi kanyarban kitessékelik a fűre, visszacsúszott. J. Müller kicsit beragadt a rajtnál, de nem volt belőle gond. D. Müller már pontszerző helyen volt, de nem tudta megelőzni az előtte haladó Seatot. Tarquini hibájából kiesett Farfus Jr., mert nekiment az egyik Seatnak, mely kilökte a kavicságyba Farfus Jr.-t, aki feladta a versenyt. D. Müller az egyik visszafordítóban kilökte az előtte hajtó, erre a versenyre beugró seatost, de ettől nem lett könnyebb az élete. A pálya végét jelző kanyarkombinációban mind a két alfás megelőzte őt. Könnyen engedte el őket, a biztos pontszerzésre ment. J. Müller szépen felaraszolt a hetedik pozícióba. Ekkor még Prialux vezetett Rydell előtt, aki tavaly Oscherslebenben szerezte meg a Seat első győzelmét. Körök óta üldözte a tavalyi bajnokot, aki a nagy menekülésben jobb első defektet kapott, így Rydell könnyedén megelőzte és megszerezte a Seat második győzelmét. A második helyre is egy Saet ért be, teljes volt az öröm. Az Alfák ezen a versenyen domináltak, a legtöbb pontot szerezték, de a pontversenyben nem tudták átvenni a vezetést, továbbra is a BMW és D. Müller vezet.

A frissen bevezetett súlyszabályt talán rosszkor élesítették, hiszen a három gyári BMW 50-50-50 kg-os plusz súllyal ment ezen a versenyen, ami már alapjában véve is elég, de ezzel a 20 kg-os "büntetéssel" nagyobb hátrányba kerültek. Ez az eredményeken is meglátszott. De a következő, San-Marinóban megrendezendő versenyen többet fogunk megtudni, mert ott már az Alfák is kapnak súlyokat rendesen.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr445087938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása