Egy Blog

#727 - Krémtúró

2014. február 19. - ZsubiHUN

"Fellas, get ready
To impress a chick
Helicopter dick, Go!"

 

A fentinél van kevésbé vévéhaturéliósabb módja is annak, hogy lenyűgözzük álmaink nőjét: főzzünk neki. Méghozzá valami édességet, hogy majd amikor eljön az ideje, ránk tudja fogni ezt is, emiatt hízott meg, ez is a mi hibánk. Ha már édes, akkor legyen olyan, amit a mi hasunk is kedvel, jól illeszkedik a magyar konyhába, a gyúróteremben sem röhögnek ki miatta. Krémtúró. Mindenki szereti, bármilyen ízben elkészíthető, de a boltban kapható krémtúrókkal több probléma is van: dárágák, nagyon gyanús nevű dolgokkal, gyümölcsöt csak roma formájában láttak, tele vannak ízfokozókkal. Persze aki szereteti az ízfokozó, semmivel sem összehasonlítható ízét... Éppen ezért az egyszeri mesterszakács megveszi a boltban az alapanyagokat, amiket saját szemével tud leellenőrizni, sokkal közelebb lesz az egészségeshez, mint az előre gyártott. Valamint az alkotás élménye is a miénk lesz.

A konyhában pakoljuk ki zsákunkat, és készítsük el a főzős tejszín ízű pudingot. Ha pontosan betartjuk a csomágoláson olvasható instrukciókat, valóban nem lesz túl csomós és melegítés hatására ezek is eltűnnek, hozzáönthetjük a tejet, ami nem hosszanfriss, hanem közeli lejáratú, ennek a legfinomabb az íze, a gyomrunk is meg fogja köszönni. Folyamatos kevergetés mellett levesszük a lángot alatta, és összetörjük a 25% zsírtalmú túrót. Semmiféleképpen ne a zacskósat vegyük, az száraz, mint a firgid nő p... Szahara, csak bajunk lesz vele, a téglacsomagolást vegyük. Összetörés közben jusson eszünkbe, hogy a puding le tud sülni, gyorsan kaparjuk fel a fakanállal, nem kellene az egészet odaégetni, hosszú távú frusztrációhoz vezetne (megtörtént események alapján). Az összetört túrót adjuk hozzá a már szinte kész pudinghoz, keverjük el alaposan, majd két marék kókuszrekékkel és kókusztejjel ízesítsük. A kókusztej hígitja, ezért a pudingot egy decivel kevesebb tejjel főzzük, nem infúzióba kell. Az édességét egyedileg, cukor (ezt helyettesítő anyag) hozzáadásával állítsuk be, öntsük áttetsző üvegetálba, majd mehet a spájzba kihűlni. Gyümölcs hozzáadásával plusz ízt adhatunk neki, a narancs elsőre sikert aratott.

Miután az előzőekben leégett tejet nem sikerül felkaparni az edény aljáról, vegyünk elő egy másikat, ezt pedig áztassuk be. A főzős vaníliás pudingot egy csomag bourbon vaniliás cukorral javítsuk fel, adjuk hozzá az előírt mennyiségű tejet és az anyag odaégését elkerülve, mert tanultunk a hibánkból, ne gyújtsunk alá. Amíg elegyednek egymással törjük össze túrót. A vanílás puding főzés közben egyik pillanatról a másikra lesz sűrű, próbáljuk ezt a pillanatot elkapni, amikor folyamatosan kevergetjük, tartjuk az edényt és a másik két kezünkkel hozzáadjuk a túrót. Egyet rottyantunk rajta, tálba öntjük, megy a kókuszos mellé a spájzba.

WP_20140218_20_19_08_Pro.jpg

A sok villa, kanál, tányér és edény mellett a botmixert is összekoszolhatjuk, igazán nem számít sokat, így lesz igazán krémes a krémtúrónk, kényesebb hölgyek lehet felszisszennek a túródarabok miatt. (Amit szintén felhozhanak később, hiszen erre sem voltunk képesek.)

Ha kihűlt, igényesen tálaljuk szeretteink elé, gyűjtsük be az elismerő pillantásokat, hümmögéseket, habzsolásokat és a házassági ajánlatokat!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr95821741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása