Egy Blog

#711 - Angol karaj

2013. június 13. - ZsubiHUN

A legfontosabb dolog ennél a sültnél, hogy tegyük félre előérzeteinket az angol konyhával kapcsolatban. Akinek ez nem megy, az ne készítse el, csak olvasson, elzavarni nem fogom.

Okos telefonunkba írjuk fel a beszerzendők listáját, majd menjünk el kedvenc, megbízható hentesünkhöz. Vásároljunk megfelelő mennyiségű rövid karajt csont nélkül. Ha nem bízunk magunkban, szeleteltessük is fel, ezzel sem kell otthon bajlódni. A fűszerezéshez kakukkfűre, ra, fokhagymára és borsra lesz szükségünk, minél frissebbek, annál jobb. Kivéve ugye a sót, mert az csak van, rendesen elcsomagolva nem lesz semmi baja, pont ugyanolyan sós mindig. Ha már a hentesnél vagyunk, ami talán pont egy piacon található (a szerző utál piacra járni), vegyünk friss tojást és tejet, ezekre is szükségünk lesz a későbbiekben. Tojásból egy darabra lesz szükségünk, hacsak nem látjuk vendégül a lépcsőházat/szomszédságot/rokonságot, míg tejből egy felesnyi. Vegyünk még friss krumplit, ezt lesz a köret, sütni fogjuk.

Hazaérve, a nagy melegre való tekintettel igyunk egy hideg frissítő italt, majd mossuk meg a húst. Sózzuk borsozzuk mindkét oldalát a szeleteknek és hintsük meg kevés fokhagymával és kakukkfűvel. Erős ízű fűszer, nem kell belőle sok. A húst természetesen előtte lecsepegtettük, nem úszni tanítjuk szegény állatot. Ha kedvünk úgy tartja és van időnk ebédig/vacsoráig, tegyük be a hűtőbe, jobban átjárják a fűszerek. Frissítsük magunkat hideg itallal, és fogjunk neki a krumplipucolásnak. Lehet mirelitet is használni, de nyáron minden zöldségből lehet frisset kapni, használjuk ki, a szervezetünk meg fogja köszönni. Igyekezzünk minimális veszteséggel eltávolítani a krumpli héját, nem volt az olyan olcsó, én minden esetben zöldséghámozót használok.

A húst vegyük ki a hűtőből, kevés vajon süssük át mindkét oldalát, majd kevés vízzel, fedő alatt pároljuk. Amíg párolódik és csodás illatokat ereget, kezdjük kisütni a krumplit állati zsiradékban, valamint egy kis tálba üssük bele a tojást, öntsük hozzá a fél decinyi tejet, adjunk hozzá egy evőkanálnyi mustárt, keverjük össze. Amikor az összetevők egy egészet alkotnak, reszeljünk bele annyit sajtot, amitől egy massza lesz az egész. Nyugalom, ez a massza nem fog a szalagkorlátnak csapódni a Ferrarinkkal! A krumplit keverjük meg, a puhára párolódott húst tegyük egy tűzálló tálba, a tetejére öntsük rá a feltétet és tegyük be forró sütőbe. Amíg iszunk egy frissítő italt és kiszedjük az aranybarnára sült krumplit, a sajt szépen megsül a hús tetején, tálalhatjuk!

WP_20130612_009.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr705359999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása