Egy Blog

#704 - Dexter

2013. január 29. - ZsubiHUN

Az alábbi sorokat mindenki csak saját felelősségére olvassa el, erőteljes légterelő veszélyt (SPOILER) rejtenek magukban a teljes Dexter TV sorozatról. Meg a könyvekről is.

Az ötödik évad után két év nem tervezett pihenőre küldtem Dextert. De csak a TV-ben, mert közben az összes eddig megjelent könyvet újraolvastam és beszereztem a hatodikat, ami hasonló érzéseket váltott ki belőlem, mint a TV sorozat hatodik évada. Az írott és mozgóképes verzió az első évadot és könyvet leszámítva teljesen különbözik egymástól. Bizonyos dolgokat, mint házasság, gyerekvállalás megjelent mind a kettőben, de az első könyvben szépen megölték LaGuertát, míg Dexter testvére (Barney) életben maradt. Aki fel is tűnik rendszeresen, közel kerül Ritához és a gyerekekhez, elég fontos szerepet kap az események alakulásában, megmenti az öccse életét is. Már szinte egy kedvelhető figura. Leszámítva, hogy nem Harry kódexe alapján él...

De rátérve a lényegre, a sorozat hatodik évada számomra hatalmas csalódás volt! A kezdés nagyon tetszett, az első rész zseniális volt, a vallási téma kifejezetten érdekesnek ígérkezett, hiszen Dexter nem hisz istenben, a Biblia általában jó alap egy sorozatgyilkossághoz, minden adott volt. Aztán az ötödik részben történt valami. Amit a hatodik rész tetézett, egész végig egy tálcával csapkodtam a  fejem. Miért kellett Barney-t visszahozni, amikor Dex már egyszer (vagy kétszer is?) elengedte. De mindenekfelett: Dexter egy road tripre indul?! Útközben pisztollyal lövöldöz KRESZ táblákra? Egy olyan pisztollyal, amit egy kb. 20 éves benzinkutas csajtól szerzett, akit a hátsó szobában jól megdugott? Dexter, akit nem érdekel a szex? Magával visz egy tollat a motelból? És ez csak egy rész volt, innen nem lett jobb az évad. Legközelebb akkor ment fel bennem a pumpa, amikor a gonoszról (Travis) kiderült, hogy skizofrén, csak képzeli a beszélgetéseket. Innentől kevésbé élveztem a dolgot, pedig voltak jó momentumok. Harrisont elrabolta (a könyvekben elég sűrűn elrabolja a fő gonosz a gyerekeket) Travis, Dextert is elrabolta, aki majdnem lebukott, Quinn megkérte Deb kezét, aki visszautasította, majd kinevezték hadnagynak és kiderült, hogy szerelmes Dexterbe. Ez persze egy újabb negatívum, egyáltalán nem hiányzott ez a faszság, a hetedik évad közepéig nem is tudtak vele mit kezdeni az írók... Ellenben az utolsó jelenet megalapozta a kiváló hetedik évadot, Deb meglátta Dextert munka közben. A könyvekben ez is más, ott Deborah végig tudja, hogy hősünk mit csinál szabadidejében, ki is használja a nyomozásoknál, így Dex folyamatosan az események sűrűjében van, így számomra nem volt akkora meglepetés.

A hetedik évad viszont zseniálisan indít, ott folytatják, ahol a gyenge hatodik abbamaradt, Deb megtud mindent, a sztori is jó és végre feltűnik egy nő is. Megbocsájtom emiatt a hatodik évad 60%-át? Nem, de egyfajta útkeresésnek tekintem, amiről nem muszáj beszélni a jövőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr445087854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása