Egy Blog

#651 - XP

2011. augusztus 06. - ZsubiHUN

Ha van egy döglődő, csak negyedszerre elinduló, folyamatosan akadozó operációs rendszer a gépeden és a teljes kipucolós nem segít, mit tesz az advanced user? Lementi a fontos dolgokat (könyvjelzők), berakja az XP telepítő lemezt és formázza, de nagyon a megfelelő partíciót. Ekkor rájön, hogy elfelejtette lementeni a KMPlayer beállításait, az advanced user skill pontjai 17,657%-kal csökkentek. Nagy örömére a usernek a partíció csodálatosan formázódik, az XP feltelepül, a szoftvereket és illesztőprogramokat pikk-pakk felrakja, minden elsőre működik, hang is van, a rendszer tökéletesen fut, még egy egészen pofás hátteret is sikerül találnia. Majd valamivel éjfél után az egész összeomlik, elsötétül a képernyő.

Inkább lefeküdtem aludni, bízván abban, hogy reggelre magától megoldódik a probléma. Amennyiben a kék halál a probléma megoldása, akkor megérte aludni... Persze, mint az ebből a bejegyzésből is látszik, a kellemes kék kezdőképernyőn túlléptünk, a gép hasít, mint lány korában. Már csak az nem tetszik, hogy a csökkentett módú újraindításnál sípolt egyet hosszan, majd kettő rövidet és kifagyott az egész. Hozzáértő nem vagyok, de ha hardveri a gond, remélem a RAM-nál nem komolyabb, nem szeretnék sokat költeni rá. Bár a Heroes VI miatt kénytelen leszek RAM-ot bővíteni, mert csak 2GB van benne, de ez be volt kalkulálva. Csak és 6GB-ra szerettem volna bővíteni, nem lecserélni a 2GB-ot 4-re.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr515561185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása