Egy Blog

#11 - FIA GT Silverstone

2005. május 19. - ZsubiHUN

Ezen a verseny mutatkozott be az európai közönségnek az Aston Martin vadonatúj DBR9 versenyautója. mindjárt kettőt hoztak belőle. Az autó GYÖNYÖRŰ! Ilyen szép versenyautót régen látott a világ. Az autók első versenye az ALMS (American LeMans Series) nyitóversenye, a sebringi 12 órás viadal volt, ahol kettős győzelmet arattak. Ezt az eredményt Silverstone-ban is megismételték, majd' egy percet kapott a harmadikként beérő Maserati MC12-es. Az első két helyezett között alig 1,9 mp volt 3 órás verseny végén! Hiába a győzelem, pontot nem szerezhettek, mert a szabályzat kimondja, gyári csapat nem szerezhet pontot. Így a verseny győztesei az Maseratik voltak, a pontversenyt is ők vezetik, de az első három helyezett azonos pontszámmal rendelkezik. Dave Richards, a BAR-Honda tavalyi vezetője (legújabb hírek szerint visszahívták), a Prodrive tulajdonosa (ők készítik az Impreza WRC-t) már szólt, hogy jövőre két autót indítanak a bajnokságban. várjuk őket szeretettel, elég jónak tűnek ahhoz, hogy megverjék az idén eddig egy verseny kivételével mindenz megnyerő Maseratikat. Ez a tavalyi bemutatkozásuk óta senkinek sem sikerült, csak a nyitóversenyt egy egy 550-es Ferrari. Saleen már alig van a mezőnyben, pedig tavaly rengeteg volt belőlük. Hasonló mennyiségű hibával rendelkeztek. Pedig gyorsak voltak, de 1-1,5 óra után felmondták a szolgálatot. kár értük. A mezőnyben idén fut egy Chevrolet Corvette C5R. A csapat elhozta Európába, hogy itt is bizonyítsa gyorsaságát. Sajnos ez nem a legújabb modell, így valamivel lassabb az Astonoknál, de a Maseratikkal tud versenyezni. Az új típusra még várni kell, mert a szabályok nem engedik meg, hogy csak úgy áthozzanak egy autót a nagy tócsán túlról.
Az Aston mindent vitt, a többek meg csak bután nézték, hogy mit művelnek ezek itt. jövőre még érdekesebb bajnokságot fogunk látni.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr725087942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása