Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy Blog

#754 - Mi legyen veled, vasárnap?

2016. április 11. - ZsubiHUN

A Farmról akartam írni pár gondolatot 15 adás után, de jött a Fidesz-KDNP, és ezt is elbaszták. Tavaly nem nagy örömmel fogadtuk, hogy vasárnap márpedig irány a templom, beszélgess a családoddal, élj szociális életet, menj moziba, színházba, kirándulni, stb,. mert a boltok zárva lesznek. Elsőre nem hülyeség ez, ha egy asztal körül ülünk whiskey-zve és kibaszott nagyot röhögünk az ötleten, majd iszunk tovább, hogy még nagyobb faszságokat találjunk ki. Imádott kormányunk is ezt csinálhatta, két mise között, de a röhögés helyett megvalósították.

Kereskedelemben dolgozóként nem az zavart, hogy nem kell a sok idiótával foglalkoznom, hanem a kieső vasárnapi pótlék. Mert valljuk be, minél kevesebb emberrel kell egy nap kapcsolatot teremteni, az annál jobb, viszont a pénz olyan dolog, ami jól jön ahhoz, hogy elmenjek ezen a szabadnapomon bármit csinálni. Sokak szerint a kieső pénzt a munkáltatóknak kellett volna kompenzálniuk. Ez jól hangzott, de inkább egy újabb whiskey-t kellett volna inni. Persze jól esett volna, ha a főnökség úgy dönt, hogy természetesen kapjuk továbbra is ezt, mit számít a kieső forgalom, eddig is úgy dübörgött a gazdaság, hogy az összes kommunista vezető tapsol a sírjában! Aztán úgy alakult, hogy nem is esett vissza a kiskereskedelem forgalma. Ennek millió oka van, annyival többen nem jönnek pénteken és szombaton a plázákba, mint előtte.

Ellenben ezeken a napokon (több helyen már csütörtökön is) változott a nyitva tartás. Az eddigi 10-11 óra helyett 11-12 órát vannak nyitva az üzletek, ami ép ésszel és lelkesedéssel nehezen bírható. Arról nem is beszélve, hogy szombat este mi a kurva anyját keres valaki egy plázában? Ha egész nap kellett neki semmi, akkor már ne is kelljen, vegye meg emberi időben. A vasárnapi bezártság hozta magával azt is, hogy este 10-kor mindenkit kizavarnak a Tescóból. Amennyiben az adott dolgozó ember teszem azt este kilencig dolgozik, a munkahelye nem a lakhelye közvetlen közelében van, akkor nem csak marha későn ér haza, hanem bevásárolni sem tud. Illetve be tud, de akkor cipelheti haza, keresztül a városon a cuccokat. Persze ez nem nagy dolog, pár kiló az egész, de nyáron, ezer fokban nem fogom a csirkemellet egy órán keresztül utaztatni, mert hazaérve megtámad. Aki olyan helyen dolgozik, ami szombaton és akár pénteken is 10-ig van nyitva este, technikailag értelmes kaja nélkül marad vasárnap. Elmehetne étterembe, de a fizetése csökkent, nehezen költ ilyen luxusra, miközben otthon főzni olcsóbb és jobb is.

A ledolgozandó órák száma egy perccel sem változott, minket nem érintett a hosszú hétvége, a hétvégi munka, mert egyébként is nyitva voltunk, a beosztás megírásával bármikor tudtunk hosszú hétvégét csinálni magunknak. Viszont ez általában nem esett egybe azzal, amikor a nem kereskedelemben dolgozó barátaink programot terveztek. Nekik minden hétvége jó volt, már péntek este döntötték egymás után a feleseket, míg mi a zuhany alatt sóvárogva gondoltunk ennek a lehetőségére. A zárva tartás ezen a szomorú helyzeten annyit javított, hogy minden szombaton annyit ittunk, amennyire pénzünk volt és meghívtak. Vasárnap aztán azt csináltunk, amihez kedvünk volt. Találkoztunk a barátainkkal, végre tudtunk közös programokat tervezni, pihenhettünk, mert problémás ügyekkel nem keresett az üzlet, kényelmesen megnéztünk a F1-et, edzeni voltunk, kertészkedtünk, aludtunk, stb. Kinek mihez volt kedve. Nekem a F1 miatt a vasárnap pont jól jött, minden futamot láttam (más kérdés, hogy nem mindegyiket érte meg megnézni), moziba mentünk, sütögettünk.

Egy év tapasztalatából azt mondom, hogy egyáltalán nem hiányzik, hogy vasárnap is nyitva legyen minden. A szombati apokalipszis a hiperekben megmarad, eddig is szombaton volt a legfosabb vásárolni, most is az marad, csak estére nem fog elfogyni a csirkemell és talán nem kell 12 órát bent basznunk a rezet az üzletben. Nem azt mondom, jó lett volna beugrani edzés után kaját venni, ha valami elfogyott, vagy csak bedobtam volna egy sört és nem volt otthon (tudom, hatalmas felelőtlenség), de összességében jobb ez így. Most vasárnapra egy kellemes kis összeröffenést találtunk ki, 10 ember, sütögetés, fun hevingelése, de ezek képesek lesznek ezt elrontani. És a jövőben is sokkal nehezebb lesz ezt a társaságot így összeszervezni, mert nem biztos, hogy pont akkor mindenki ráér. Szóval köszönöm, de nekem nem kell a vasárnapi nyitva tartás, valamint küldeném az alábbi dalt.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr528588944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása