Egy Blog

#719 - Sértődés a semmin

2013. október 19. - ZsubiHUN

A Díványon olvasható most, hogy egy három gyermekes anyuka képet postolt a világhálóra, amin annak lakói nagyrészt fel is háborodtak. Szerintem alaptalanul, de ne szaladjunk ennyire előre!

A hölgy, akit Maria Kang néven lehet a Google-ben lenyomozni, nem él rossz körülmények között. Valószínűleg ezért is szült négy év alatt három gyereket, vezet nonprofit fitness stúdiót, stb. Megfelelő anyagi háttérrel minden könnyebb egy kicsit, mondjon bárki bármit, de akarat erő nélkül nem hozod magad nyolc hónap alatt ismét formába. A felháborodás okai is ezek lehettek az internet népétől. Akinek nincs annyi pénze, az arra panaszkodik, hogy a fogyáshoz pénz kell, hiszen minőségi ételeket kell enni, sportolni kell, ami szintén pénzbe kerül és hát ugye ott van az idő is. Ez utóbbit nagyon sóhajtozva kell mondani, úgy Te magad is jobban elhiszed.

5001372_645f6d3cac9542580d7bdf10478ee7b8_wm.jpg

Valóban szükség van a minőségi táplálkozásra, de ez nem kerül olyan sokba, mint azt a legtöbben gondolják és a diéta nem abból áll, hogy idióta módon (nem) táplálkozik az ember. (Egyébként úgy lehet a leggyorsabban fogyni, ha alig eszel és rengeteg vizet iszol.) A sportoláshoz minimális befektetés kell csak, a havi vagy n+1 alkalmas bérlet nem horror összeg, sportcipője és melegítőnadrágja mindenki van, más nem is kell hozzá. Egyedül az idő az, amit nem lehet csak úgy előteremteni, pedig ott van előttünk és mögöttünk is, de mindezt az internet előtt görnyedve megosztani már felvet apróbb lehetőségeket.

Persze egy anyukának főznie, mosnia, takarítania kell, ellátni a gyerekeket, stb. Ez egyrészt nem csak az anyuka dolga, hiszen valaki fellőtte spermáit azokhoz a petesejtekhez. Másrészt pedig a mosógépek, mosogatógépek, főzőlapok és programozható sütők világában mindent lehet párhuzamosan csinálni. Amíg ezek elvégzik a szennyes tisztítását, megsütik az esti húst, el lehet menni a konditerembe, ott eltölteni bő egy órát, majd hazamenni a tiszta lakásba.

Hogy ehhez akaraterő kell? Igen, nem is kevés, de attól még senki sem nyerte vissza szülés előtti (vagy azt a bizonyos régi) formáját, hogy sopánkodott otthon kócos hajjal a tükör előtt, markolászva a felszaladt kilókat. Az sem kifogás, hogy azonnal nem lesz változás, mert a kilók sem egyik napról a másikra kerültek rá a mérleg számlálójára, ha ezt ki tudta várni, akkor a fogyás sem lehet akadály. Minden egyes nappal, amit halogatással tölt, egy nappal kitolja azt az időpontot, amikor úgy fog a tükörbe nézni, mint régen. A napokból pedig hetek, azokból pedig hónapok lesznek.

NINCS KIFOGÁS!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr35588781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása