Egy Blog

#713 - Zöld

2013. augusztus 03. - ZsubiHUN

Pár hete, de sokkal inkább hónapja elszállították a szelektív hulladékgyűjtő konténereket, mert jön minden házhoz a kis kuka, még egyszerűbb lesz a szemét szétválasztása, a szegény parasztnak nem kell 400 métert gyalogolnia. Valamint a konténerek körüli kosz is eltűnik, nem rontják az idilli városképet a szocialista lakótelepen. Bár így legalább volt egy kis szín a sok panel között. A kertvárosi részekbe valóban nem passzoltak, de a jelenlegi városrendezésbe belefért ennyi, nem éreztem magam jobban a román-moldáv határon... Elvitték hát a szép színes konténerek, pár száz millió forintért beszerezték a háztartási kukákat, egyen sárga tetővel. Mert nehéz lett volna a megfelelő színű tetőt rendelni a kétféle kukához! Sebaj, városunk kiváló vezetősége ezt is megoldja, jöjjön a matrica! Biztos időjárás álló, de egy évnél többet nem adok nekik, lekopnak, aztán lesz két színes fedelű kuka a kapu mellett.

Majd, ha egyszer ide is megérkeznek. Mert még nem kaptuk meg őket, így ma is a többi közé kellett öntenem a gondosan összegyűrt műanyag flakonokat (az egyéb szelektíven gyűjthető hulladékról nem is beszélve). Nem fér a fejembe (ez sem), hogy miért nem lehetett rendesen ütemezni a kukák cseréjét. Rengeteg helyen látom itt a kerületben, hogy már ott van a házaknál a két kuka, a polgár lelkesen gyűjti az újrahasznosítható hulladékot, a Földünk egyre élhetőbb és boldogabb lesz... NEM! Mert én, aki tényleg szeretné szelektíven gyűjteni a papírt, műanyagot, fémet és üveget, nem tudja, mert még nem hozták ki a kukákat! Nem azért, mert maga lennék a megtestesült környezetvédő (az autó V8-as és benzinnel megy), de ennek van értelme, újrahasznosítják, új terméket állítanak belőle elő, értéket teremt. Amit meg tudok venni, elvileg olcsóbban, mint a többit, mindenkinek megéri. Megérné. Ha tudnám szelektíven gyűjteni.

Ugye, Bolygó kapitánya?

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr485444063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása