Egy Blog

#684 - Hét

2012. június 11. - ZsubiHUN

Hét. 7. VII. Ennyien vannak a gonoszok. Hófehérkében is ennyi törpe van. (Érted?!) Egy hét ennyi napból áll. Ennyi évet töltött el Brad Pitt Tibetben. Valamint ennyi éve indítottam útjára az Egy Blogot. Az évforduló ugyan nem erre a napra esik, mert arról csúnyán lecsúsztam, egyéb teendőim voltak, de azért csak megemlékezek erről. A teljesség kedvéért május 17-e volt a jeles nap, de ezt bizonyára mindannyian tudjátok, mi mást keresnétek itt? Kivéve persze azokat, akiknek a hetes a kedvenc száma, ők csupán rajongásuk végett kerültek ide, tőlük bocsánatot is kérek, nem lesz itt semmi számmisztika, vagy totem emelés. Egyébként a 7 az prím szám, de meg lehet szorozni más számokkal, akkor már nem lesz az.

De azt meg kell említenem, hogy a webkettő is nagyjából hét éve robbant a világhálón, nyíltak egymásra a blogok, a megosztható tartalmak, terjedt el a széles sávú internet és tűnt el szépen lassan a klasszikus fórumozás. Viszont az elmúlt hét évben a B13 nem sokat fejlődött. Sőt! Persze lehet videókat beszúrni és már egy hónapra visszatekintő statisztika is van, de ezen kívül semmi sem történt. Anno beharangoztak egy könyvet, ami a blogokról fog szólni, ahhoz vezették be az értékelő csíkot, ami még most is kint van sokaknál. De a bejegyzések szerkeszthetősége maradt a régi. Akkoriban elég volt ennyi is, hiszen semmi HTML ismeret nem kellett hozzá, csak pötyögött az ember, személyre szabta a blog kinézetét, de mára ez már kevés. Egy szó van rá: fapados. Nem azt mondom, hogy a Facebook a minden, de manapság szükség van rá, jó lenne egy beépülő modul oldalra, lehetne a lálykolni, terjeszkedhetne az egyszeri klaviatúra huligán. (Ezt most külön, egybe vagy kötőjellel kéne? Egyik verziót sem húzza alá, marad külön.) A magam részéről szeretném sorkizárttá tenni a sorokat, úgy szívesebben fogadja be a szem. Ugyan még nem csak 16:9-es monitorok vannak, de egy több mint hét éves oldal ebben is lehetne úttörő, szívesen választanék ilyen alapbeállítást. De már az is csudijó lenne, ah a jelenlegi 700 pixel körüli szélességet megnövelnék 1024-re, hiszen ennél kisebbet már senki sem használ.

De egy a lényeg, nyolcadik évébe lépett az Egy Blog, kénytelen is vagyok újabb párhuzamot vonni ehhez a számhoz. A Halál a nyolcadik utas volt, az Alien filmek pedig meghatározói a filmes világnak. A nyolc amúgy nem prím szám, a szorzatai sem lesznek azok.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr95449707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása