Egy Blog

#630 - Fast food

2011. július 17. - ZsubiHUN

Úgy dereng, mintha már lett volna egy ilyen című bejegyzés, de se kedvem, se emberi kapacitásom nincs arra, hogy rákeressek. Ellenben Te, kedves olvasó nyugodtan megteheted és kommentben (itt vagy Facebbokon) megmondhatod, hogy jók az emlékeim, vagy annak idején a Junk food címet kapta a bejegyzés.

Tegnap est  televízióban láttam  legfrissebb McD reklámot, amely a legújabb pohár kollekcióra hívja fel az egyszeri éhes ember figyelmét. Nem mondanám magamról azt, hogy pohár vagy Coca-Cola rajongó lennék, de ezekre a poharakra le szoktam csapni. Két éve az általános Coca poharakat osztogatták, akkor kettő szürkét zsákoltam be. Tavaly a vb-re való tekintettel két kék vb-s pohár landolt a McMenü plusszom tálcáján papírzacskójában. Remekül mutatnak a Shell Ferrari gyűjtemény mellett. Viszont a fémdobozt formáló, meg nem mondom, hogy mikori promócióban kapható pohárból sajnos egy darabom sincs. Pedig akartam, csak már nem volt kék. Viszont akkor ez volt két éve, az általános pohár meg három. Vagy nem tudom, elbizonytalanodtam. Ebből a szériából egyet még mindenképpen be fogok szerezni, nehogy egyedül érezze magát a szekrényben. Persze nem kis luxus egy darab pohárért kiadni 1310 Ft-ot, de az ember már csak ilyen szeleburdi tud lenni. Legalább hasznos, amit kapok.

Amiről eredetileg szólni akartam, az nem ez a pohár, hanem maguk a sebes étterem láncok. A tavasz folyamán elég sokat táplálkoztam a McDonald's-nál, a BigMac-et és a sajtburgert meg is utáltam rendesen, de a sült krumpli még mindig náluk a legjobb. A karamellás fagyi pedig egyszerűen zseniális! Avatott olvasóim már tudják is, hogy ezek a Nagyravágyó Menü összetevői, ami talán az egyetlen menü, ami megéri az árát. Így is rengeteg pénz (1290 Ft) két hamburgerért, egy közepes adag sült krumpliér, közepes üdítőért (kizárólag Fanta, jéggel) és egy karamellás fagyiért, de inkább ezt eszem náluk ennyiért, mint 100 FT-tal olcsóbban egy sima McMenüt. Egy a lényeg, pár hónap alatt (havonta max. kétszer ettem náluk ilyet) megutáltam ezeket, egyszerűen rájuk gondolni sem bírok. A Subway szendvicsei zseniálisak, de egy 15 centistől az ember nem lakik jól, csak a 30-astól, de annyi pénzt egy szendvicsért fáj kiadni. Főleg, hogy egy étteremben ebből egy komplett menü (leves, főétel) kijön, üdítővel együtt. Ettől függetlenül náluk kapható a világ legjobb szendvicse! A kínai kajáldáktól bevallottam félek. A szezámmagos csirkén kívül mást nem vagyok hajlandó ott enni, a takonyleves kifejezetten felfordítja a gyomromat, a többinek pedig gyanús a színe. Na meg macskából vannak... A gyros mindig jó (a legjobb a Boráros téren az aluljáróban a sarkon), éppen ezért ritkán eszek, nem akarok ráunni, pedig a plázában szépen megrakják mindennel és az ára sem túl húzós (600 pénz) A gyros tál nem az én világom, annak idején a Corvinban elég rosszul jártunk, inkább kerülöm. A Burger King az olyan, mint a McD, a szuper baconös, sajtos, barbecue szószos burger menüben ritka finom, csak drága. A krumpli pedig meg sem közelíti a konkurenciát. A BelFrit sajnos csak kevés helyen van és az elmúlt pár hónapban árat is emeltek, ők sem érik meg. Pedig az a fűszeres krumpli! *feltörölgeti a nyálát* Maradt hát a KFC, ahol ugyan diplomatikusan csirke résznek hívják a kapott ételt, de főleg mell, szárny és comb kerül a gondos kezek által csomagolt pakkokba. A legesztétikusabb eladók is náluk vannak, a face controll néha erősebb az intelligenciánál, de legalább nem egy gyanús külsejű biológia egyed szolgál ki. Az ételek finomak, a hús biztosan hús (bár tápos csirkékből készül), az öntetek és szószok finomak, a Kosarak pedig nagyok. Kicsivel drágább, mint a többi hely, de a hús valódisága és a szemre nyugtató hatással lévő kiszolgáló lányok miatt az ember kiadja azt a 100-150 Ft-ot.

Mi a tanulság vagy a konklúzió? Ha el lennék eresztve pénzzel és éppen gyorsétteremben szeretnék enni, csak a Subwayt választanám. A világ legjobb szendvicsei, amit magamnak állítok össze.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr115558008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása