Egy Blog

#556 - Egyszer élünk

2010. október 29. - ZsubiHUN

Ugyan nem vagyok a híve az egyszer élünk életmódnak, miközben tényleg csak ennyiszer élünk, de ebben a hónapban igen csak így költöm a pénzt. Eddig nem sikerült úgy TESCO-ba mennem, hogy ne vegyek valamilyen akciós filmet vagy sorozatot. Kivéve 22-én este, de akkor meg 12 üveg sörrel lettem beljebb... Az előnye, hogy a DVD gyűjteményem szépen gyarapszik, jövő héten kénytelen leszek beszerezni egy újabb polcot, mert a jelenlegik beteltek, a legutóbbi beszerzés (X-men 2, dupla lemezes változat 1300-ért) már a többi tetején hever. Mondjuk a PC játékok átcsoportosításával tudnék egy kis helyet nyerni, de ezzel sem tudom elkerülni a vásárlást. Viszont még mindig jobb, hogy filmekre és sorozatokra költöm a pénzem, mintha cigit, sört és felesleges kajákat vennék belőle. Valamint jó érzés, hogy bemegyek egy üzletbe, meglátok valamit és megveszem, mert olcsó és tetszik, jól fog mutatni a polcon, talán meg is nézem. A Heroes első évadát szinte biztos, hogy újra fogom nézni, már csak a DD5.1-es eredeti hang miatt is. Nagy kár, hogy nálunk a Blu-ray piac még mindig gyerek cipőben jár. Sokkal jobb lenne ezeket BR kiadásban a polcon tudni. Nem mintha az angol nyelv egy már végignézett sorozatnál gondot okozna.

Szóval sikerült komolyok összegeket költeni olyan helyzetekben, amikor más(oka)t kísértem shoppingolni, mert pl. téli sapkát akar venni. Majdnem vettem ötezeré' egy fehér Nike sapit, de sikerült ellenállnom a kísértésnek. Pedig nagy volt. Már a kísértés, nem a sapka, mert azt nem próbáltam fel. Ha már ruha próba, a minap nyílt meg fővárosunk legújabb bevásárló központja, a Corvin. Van neki rendes neve is, de senki sem fogja azt használni, szokjuk meg ezt! Az élet úgy hozta, hogy betévedtünk a millió ember közé, ha már óriási nyitási akciók vannak és rá is érünk. Elsődleges célpont a C&A volt, hátha kedvezménnyel mégis tetszik az a bőr kabát. De mindenek előtt kedvenc New Yorkerembe néztünk be, ahol továbbra sem árulnak normális férfi ruhákat (leszámítva pár darabot, de a többi ocsmányság elveszi az ember kedvét), viszont a női részleg továbbra is jó. A nyitási vetélkedőt ügyesen kihagytuk (táncverseny OMG!), átlavíroztunk az óriási, két szintes Alexandrába, de az érdekesnek ígérkező könyveket kihagytuk, majd jött a C&A. Millió ember, kicsi bolt, férfi ruházat nincs. Niiiincs?! Nincs. Majdnem letettem a hajamat, mikor ez kiderült, mérgemben próbáltam is menekülni a helyszínről, de asszony elkezdett nézelődni...
A nap megkoronázásaként felmentünk a kajáldákhoz (ki az a hülye, aki a legfelső emeletre rakja az éttermeket?), hogy megtömjük korgó gyomrunkat, s megpihenjünk egy kicsit. Rövid tanácskozás után a biztató külsejű török étterem sorába álltunk be, jómagam egy gyros tálat kértem rizsáva'. Nagyon jól nézett, az adag is megfelelő volt, de ezerkettőért a húsnak lehetne valamilyen íze is. Mert nem volt. Semmi. Ha rágtam hozzá a zöldséget, a rizst és volt rajta a csípős pikáns öntetből, akkor tűrhető volt. Nem terveztem, de többet 100%, hogy nem fogok ott enni. Meg 1200 forintot elég komoly lehúzásnak tartok egy gyros tálért, amikor pitában a legelitebb sarki kajáldákban is megkapom 650-ért. Egy adag köret nem kerül 550-600 forintba.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr485557586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása