Egy Blog

#509 - Műbőr

2010. június 07. - ZsubiHUN

Az lesz a vége ennek a már három napja tartó nyárnak, hogy tényleg itt lesz a nyár. Bár a köpönyeg legfrissebb adatai szerint jövő héttől megint jön az eső és a lehűlés, de vasárnapig folyamatosan 30°C lesz, minimális felhősödéssel. Ennek valószínűleg mindenki örül, főleg az árvízzel dúsított vidékeken. Ők a jövő heti esőnek talán még kevésbé örülnek, mint én, de a tiszteletükre az egész hétvégét derékig vízben fogom tölteni, sörrel a kezemben. Talán még grillezni is fogunk.

A nyárral, pesti lakosként egyetlen egy bajom van: a BKV műbőr ülései. Szerencsére nem minden buszuk ilyen, de a jó öreg Ikarusokon kényelmes, ámde izzadós és gyorsan forrósodó, lehetőleg fosbarna műbőr ülések vannak. Tudjátok, amelyikbe télen belefagytok. Vagy, amilyen a jó öreg MÁV üléseken is feszül, néhol foltozva. Az egyetlen jó tulajdonságuk, hogy kényelmesek. Ezeken a buszokon annyira van légkondi, mint amennyiszer bemondják a következő megállót... Az újabb buszokon elvétve van légkondi, főleg a Volvókban, de azokat meg az út rázza szét, meg nem is járok velük. Az alacsony padlós buszokon meg kicsik az ablakok, így a levegő sem kering, hacsak nem hasítunk a gyorsforgalmin kifelé. De legalább az ülés szövet, lassabban izzadok bele. Sajnos a metrók sem légkondisak és a levegő sem igazán kering bennük, szóval ott tovább pácolódik az ember, ha ezeken a szép nyári napokon utazik a városban valahova. Állítólag ősztől már járni fognak a kettes metró vonalán az új kocsik. Állítólag. Ezzel a metróval sem járok sokat. Egyedül a kombinó normális jármű, ebben a koszos városban.

Akartam hosszan szidni a gyeplőt szorongató FIDESZ-t is, mert múlt héten annyi sok okosat mondtak az államcsődről, kétszer is, hogy a svájci frank felkúszott 206 forintra. De aztán meggondoltam magam, mert ettől az árfolyam nem menne vissza a választások előtti értékre, ami még midig magas volt, de legalább volt miből enni. Most nem lesz. Persze, ha ugyanennyink lenne a bankban svájci frankban, mint most adósságban, nem húznám a szám. De nem így van. Köszönöm FIDESZ!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr865557369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása