Egy Blog

#471 - Osztás

2010. április 05. - ZsubiHUN

Eltelhetett már tíz bejegyzés is azóta, hogy nem írtam a Facebookról. Természetesen ez nem azért van, mert olyan jól működött, hanem mert mindig volt valami fontosabb. Mert, ha valami jól működik, az ember egy szót sem szól, hiszen működik, végrehajtja a feladatát, nem kell róla beszélni. Ha rákérdeznek vagy felfedez valami új funkciót, esetleg éppen jó napja van, akkor szóvá teszi, hogy az milyen jó ötlet, mennyire jó az a valami. De a Facebook nem ilyen. Már jó pár hónapja tag vagyok, de még mindig nem érzem azt, hogy nekem mennyire jó, hogy ott vagyok. Sokkal közösségibb, mint az iwiw vagy a myVIP (,ahonnan már csak kellene magam törölni, mert nincs ott semmi érdekes), hiszen lehez kommentálni a másik kiírását, vannak érdekes alkalmazások, összetartja a baráti társaságokat, de nem érzem, hogy ettől nekem mennyire jó. Pedig nem rossz.

Az olyan bakikon, mint a frissen jóváhagyott megjegyzésem (link, alkalmazásból valami, megosztott szöveg) nem mindig látszik azonnal a főoldalon már nem lepődök meg. De az, hogy kommentálnak valamit, kapok róla értesítést, rákattintok, hogy megnézzem, mert érdekel, hogy mit írtak, de nem látszik semmi, az zavar. Főleg azért, mert lehet, hogy csak órák(!) múlva fogom meglátni. Persze ezek nagy része nem életbevágó, mert hülyeségek, de ha egy baráti találkozót beszélnénk meg ilyen formában, ahogy azt talán a Nokia N97-es reklámjában is láttuk, és valaki késne vagy máshol találkozna velünk és ezt nem látjuk, akkor az okozhat komoly bajokat. Persze az ország nem tart ott, hogy ilyen legyen, de előfordulhat.

A múltkor a bejelentkezési oldalt nem tudtam spanyolról emberi nyelvre állítani, hiába kattintgattam kitartóan a Magyar gombra. Próbáltam más nyelvet is, de azokra sem reagált. Ahogy a Ctrl+F5 gombkombináció sem térítette jobb belátásra. Pedig legalább annyi történhetett volna, hogy félig angol, félig magyar lesz. Mert ilyet is szokott ám csinálni, nagyon mókás. Főleg, amikor egy mondaton belül keveri a két nyelvet:

A ragozás imádni való. Remélem egyszer tényleg teljesen magyar lesz ez a csudás közösségi oldal és rájövök, hogy miért olyan jó.

Kellene keresnem illesztő programot a billentyűzetemhez, mert a gombok egy jelentős része süket. Pedig sokszor jó lenne, ha a görgetéshez nem kellene az égérhez nyúlnom, hanem használhatnám a billentyűzetemen lévőt. Vagy a zeneváltáshoz nem kellene előtúrnom a Winampot, hanem csak megnyomnám a következő gombot és kezdődne az új zene.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr135520642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása