Egy Blog

#414 - Sztrájk

2010. január 13. - ZsubiHUN

Sztrájk az lesz holnap is, mert ma sem sikerült megegyezniük a srácoknak. Kicsit gyanús, hogy minden nap a reggeli csúcsforgalom után és a a délutáni tömeg előtt tartják a "tárgyalásokat". Azért használok idézőjelet, mert a beszámolók alapján egyik fél sem enged, ugyanazt viszik magukkal mindig, tehát a patt helyzet fennáll. Beszélgetnek egy keveset a tárgyalóban, megállapítják, hogy ez így nem jó, de a sztrájk bizottság még két hétig tudja fedezni a költségeket, tehát kijönnek a tárgyalóból. A bérlettel rendelkezők csak pislognak, hogy a nem kevés pénzükért nem kapnak semmit. Szerintem az utasoknak kellene sztrájkolniuk, mert ezért a pénzért, főleg a havi dolgozói bérlet ára, kaphatnánk rendes, jól működő, tiszta buszokat, tiszta megállókat és 4-es metrót.

Talán hétvégén rendesen fognak szolgáltatni. Talán.

Az időjárás egész héten szürke, nem is tudom, hogy mikor láttam utoljára sütni a Napot, úgy rendesen. Az ugyanis nem napsütés, hogy másfél percig van valami fényes izé, ami megjelenik a teraszon, majd eltűnik napokra. Folyamatosan be van borulva, egész nap olyan fényviszonyok vannak, mintha délután négy lenne, hideg van és bármikor eshet. Hó vagy eső. A kaland kedvéért inkább ónos esőnek kellene jönnie. Vagy éjjel tíz centi hónak, hogy megbénuljon a város, szmogriadót kelljen elrendelni. Erre egyébként most is elég komoly esélyünk van. Minden ember nevében köszönjük ezt most meg a sztrájkoló szakszervezeteknek! Hol vannak most a zöldek?

Arra akartam igazából kilyukadni, hogy ez a csodálatos időjárás nem kicsit nyomja rá a bélyegét a kedvemre is. Ami eddig kezdett színesedni, az most szépen visszaszürkült, ha lenne kedv mérőm, az most nagyon keményen lefelé mutatna. Nagyon.

Hogy minden még ennél is szebb legyen, az előbb fedeztem fel ETR-en, hogy az eddig rejtélyes módon lezárt vizsgaidőpont, megnyílt. Pénteken is lesz egy vizsgám, amire olyan sokat még nem tudok, de a könyvet megtaláltam a neten. A bökkenő csak az, hogy gyakorlati jellegű lesz, mondatelemzéssel. Halvány lila gőzöm sincs, hogy mikor csináltam ilyet utoljára, hogy mit hogyan kell jelölni. Mondjuk nyelvtanból sosem voltam rossz, a minimumot csak tudom teljesíteni. Hétfőn meg Pszichológia vizsga, melyhez tudásom szintén csekély, de ehhez is van könyv, méghozzá 200 oldalas, két olvasással a fejemben lesz.

Ezért aggódok a holnapi két vizsga miatt. Az egyik Kultúrtörténet lesz, a másik Filozófiatörténet. Előbbi a kisebb baj, hiszen szóbeli lesz, ha valami nem megy, akkor átlépünk rajta, beszélünk másról, a tanár is tud segíteni, többször is tanultam már ilyet. Ellenben a filozófiát utálom. Tényleg. Elmélkedés a bármiről, élethosszig. Kecsegtető, talán neki is kezdek, ha vége a vizsgaidőszaknak. Nem azt mondom, hogy nem jó dolog elmélkedni a dolgokról, átgondolni a múltat (mostanában ezt elég komolyan művelem), tanulni a hibákból, meglátni, hogy mit lehetett volna másképp csinálni, hanem azt, hogy ezt hivatás szerűen értelmes ember nem csinálja. Kitalálnak egy problémát, amiről elmélkednek. Tulajdonképpen saját magával vitatkozik arról, hogy van-e értelme a saját létének, egyáltalán létezik-e. A legjobb, ha ezt a másik favorit témámmal, a vallással keverik. Van- isten? Ha van, mit csinál? Csinál egyáltalán valamit? Vagy csak megteremtett és most figyel? Csak egy isten van? Amelyik kultúrában több isten van, azok emberek? ...

A szürkeség kicsinál. Mind lelkileg, mind testileg. Egyedül vagyok a szürkeségben és Te nem vagy velem.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr415501294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása