Egy Blog

#413 - Vállalja?

2010. január 13. - ZsubiHUN

Kedd reggel óta sztrájkol az nagy magyar főváros közlekedési társasága, nem is lehet eljutni sehova. Kivéve, ha metróvonalon laksz vagy jó a HÉV. Minden más esetben várj. Persze a hidegben, vizsgaidőszakban, mert az olyan vicces! Miért nem lehet nyáron, vagy késő tavasszal, amikor jó az idő, nem fagy meg a heréd egy kis szellőtől? De legalább a metró jár, némelyik busz is elstartol a végállomásról, hogy elvigyen valahova. Elméletileg felénk jár a 950A, méghozzá 10 percenként, de nem volt kedvem kimenni a nap folyamán, hogy megnézzem, ez mennyire igaz. Pedig lett volna hova mennem, de lemondtam. Ugyanis, ha mégsem jár a busz, vagy várnom kell rá 30 percet, nagy csomaggal, akkor ideges lennék és csúnyákat mondanék bárkinek. Legalábbis gondolnék.

Persze jó is van a sztrájkban, a BKV rengeteg üzemanyagot megspórol, a millió km-es Ikaruszok nem pöfékelnek a városban, tisztul a levegő. Hiába van tele minden autókkal, azok tisztább füstöt eregetnek. Kár, hogy a zöldek nem mennek ki a nagyobb csomópontokra tüntetni a dugóban ülés ellen. Ja, hogy nincs mivel odamenni... Persze a Volán és a MÁV jó fejek, sűrűbben járnak a járatok, mentesítő járatokat indítanak, elfogadják a BKV bérletet és megállnak a BKV megállókban. Szerencsére a buszok többsége nagyságrendileg kényelmeseb és csendesebb, mint a szeretett BKV már említett Ikaruszai. Sőt, még az index is járta a várost egy modern Mercedes busszal, hogy elvigye az utasokat. Nem mondom, okos reklám ez nekik, a következő bármilyen sztrájkkor ezt elő lehet hozni.
Következő sztrájk bármikor lehet, mert a MÁV szakszervezete talán szolidaritási sztrájkot fog hirdetni. Leírom még egyszer. Talán szolidaritási sztrájkot vállal. Törném szilánkosra az összes lábujját annak, aki ezt kitalálta! Kalapáccsal. Hát, hogy az anyádba képzeled?! Ja, hogy a franciák is ezt csinálják? Először színvonalban kellene velük felvenni a versenyt, aztán másolni az ottani szokásokat. Menten ideges leszek.
Csütörtökön meg jól kibaszok mindegyikkel, kocsival megyek vizsgázni. Azzal úgyis maximum 30 perc az út, nem minimum 100 perc. Pedig kocsival megkerülöm a várost...

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr145501292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása