Egy Blog

#389 - Csürhe

2009. október 07. - ZsubiHUN

Tegnap este (a Föld más területein más napszakban) a PlayStation Network-ön karbantartás volt, így a szolgáltatás nem volt elérhető. Az első fél órában semmi érdekes nem történt a fórumokon, szinte gyanús volt a csend. Aztán megjelentek az első pánik keltő hozzászólások, melyek nagyon furcsa üzenetekről számoltak be: "A szolgáltatás az ön országában/régiójában nem elérhető." Persze mindezt angolul, amely nyelven a szövegértés még annyira sem megy, mint magyarul. Sebaj, az okos, mindenre felkészült felhasználó gyorsan leellenőrzi a többi régiót is, hátha a hong-kongi Store elérhető. Természetesen az sem, amiről ír is a fórumba. Aztán rájön, hogy keveset mondott és egy új hozzáböfögésben elkezdi szidni a Sony-t, merényletet tervez, sztrájkolni akar és sír a szája. Ekkorra eltelt vagy 45 perc, mikor megjelenik az első gondolkodó ember, aki használta az internetet, utánanézett külföldi oldalakon a hiba okának. Be is szúr egy linket, amin olvasható, hogy karbantartás van, egy új játék, a Demon's Souls megjelenése miatt dolgoznak a szerverekkel. Senki sem figyel fel rá, mintha hozzá sem szólt volna, megy tovább a sírás. A következő körülbelül két(!) óra ezzel megy el, egymás hülyeségét túllicitálva beszélgetnek arról, hogy milyen szörnyű lesz Store nélkül, hogyan lehet ilyen szemét a Sony, hogyan lehet ezt majd kijátszani. Aztán megjelenik a Sony Twitter oldalán egy tweet (nagyon tájékozott vagyok ám ebben a Twitter dologban), hogy Nyugat-Amerikai idő szerint délután 1 órakor már minden rendben lesz, karbantartás volt. Ekkor az intelligens ember lenyugszik, jót mosolyog az egészen, rájön, hogy legközelebb meg kellene várni a hivatalos kommentárt. De a tömeg nem így cselekszik. Tovább pánikolnak, mert egy sötét alak megpróbálta elérni a Store-t, ami továbbra is a fent már leírt üzenet dobta.

Fél óra múlva a karbantartásnak vége lett, minden Store elérhetővé vált, az élet ment tovább.

Ha csak egy valaki vette volna a fáradtságot rajtam kívül, hogy megpróbál belépni bármelyik PlayStation oldalra az e-mail címével és jelszavával, akkor úgy 15 hozzászólás alatt le lehetett volna rendezni az ügyet. Mert ott kiírta, hogy a szolgáltatás karbantartás miatt átmenetileg nem érhető el, a türelmemet és megértésemet kérik.

Az ember tömegben nagyon hülye lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr785500739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása