Egy Blog

#366 - A kertészmester

2009. május 24. - ZsubiHUN

Tegnap délután családostól betértünk az Obiba, mert némi kert és terasz fejlesztést kell végrehajtanunk. A kerttel különösebb baj nincs, csak a tisztelt kerttelepítők (általános betanított munkás) nem termőföldbe telepítették a füvet, hanem építési törmelékbe. Persze valamennyi tápanyagban dús föld került a tetejére, de ezt az eső, szél, napsütés, locsolás szépen bemossa a mélyebb részre, előhozván apró kavicsokat, maltert, stb. Pár hete hoztunk rá egy kevés homokot, amivel beszórtuk, de ez sokat nem javított a helyzeten, mivel eső nem esik már hetek óta. Fűmagot is szórtunk rá, de ez semmit sem ért, mivel csak rá lett szórva és eső még mindig nem esik. Éppen ezért vettünk némi műtrágyát, amit majd jól kiszórunk, hátha ad egy kis löketet a most leginkább a Hortobágyra hasonlító udvarunknak birtokunknak.

Azért nem ástuk fel az egészet és rakattunk egy 10 centis termőföldréteget a kertbe, mert nincs pénz és kurva sokba kerülne. Lévén 70 nm2 az egész. Ami önmagában nem nagy, mert Kőrösön ennek több, mint tízszerese az udvar, de az összes földet a lakáson keresztül kellett volna behordani. Az meg nem vicces.

A terasszal az a baj, hogy ha fúj a szél, akkor nagyon becsap, borogatja a édesanyám botanikus kertjét. Ő ennek nem örül, szerintem egész vicces, ahogy repkednek a növények. Aztán annyira nem kacagok, mikor kihajt, hogy állítsam vissza az eredeti állapotot. Persze a Kínai mittomém milyen télálló pálmám stabilan áll. Szóval ennek a kellemetlenségnek a kiküszöbölésére apácarácsot akart vásárolni. Ezt rögzítettük volna a ház bizonyos pontjaihoz, befuttattuk volna valami futó gazzal és örülünk. Végül kerítéselem fogunk venni, ami jobb lesz, mert 60%-ban zárt, 40%-ban nyitott, nagyobb védelmet nyújt és fele akkora részt takar ki, mint a 180 cm széles apácarács. Már csak pontos méréseket kell végrehejatani, hogy hogyan tudjuk rögzíteni, hol tudjuk lelakkozni, stb. Meg egy ülőke és egyben tároló is készül, csak még azt is meg kell tervezni, mert több elmélet is napvilágra látott. Természetesen a mostani, mondhatni végkifejletig az én, egyébként tökéletes alapötletem juttatta el anyukámat.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr115500498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása