Egy Blog

#332 - Lomtalanítás

2008. május 21. - ZsubiHUN

Gatitáék háza táján és környékén elkezdődött a lomtalanítás. Ezt onnan tudtam meg, hogy az utcába befordulva az egyik porta előtt hatalmas kupac mindenféle dolog volt, rengeteg cigánnyal romával körülvéve. Na mondom szabad rablás! Mert ez a leggusztustalanabb dolog a világon. Itt a kertvárosi részben még kulturáltabban néz ki, mint bent a városban, a panel dzsungelben. Nem is beszélve a város azon kerületeiről, ahol HHH* egyének laknak. Mert ott, az amúgy is gusztustalan és büdös utcákra kihordják a saját büdös és mindenfelé szétfolyó szemetüket lomjukat, amitől még büdösebb és ocsmányabb lesz a környék. Majd, alig 10 és fél perc múlva a semmiből előtörnek a homeless-ek és a város más területeiről érkezők HHH-k és elkezdik széttúrni az előzőleg, gondos matematikai mérések segítségével felállított gúlát. Azaz: kihúzzák a legbelső fém akármit, mert azért pénzt adnak, illetve súlyos testi sértést lehet vele elkövetni, aminek következtében a szemét lomkupac mérete megháromszorozódik. Ami még több guberálót vonz, de az utcát gyalogosan járhatatlanná teszi.

A kertváros annyival jobb, hogy az egy házra jutó lom mennyisége csekélyebb, mint egy panelházé. Ahonnan egyébként meglepően sok szemét lom kerül elő. Aki járt már panelben, érti, hogy mire gondolok. A kertes házból, akár még hasznos lomok is előkerülhetnek, hiszen fogyasztói társadalmunknak hála, amire már nincs szükségünk, azt lomtalanításkor előhozzuk a pincéből/sufniból/garázsból és kitesszük az utcára. Az első napon, amíg a szomszédok nem pakolnak, általában csak a HHH-k jelennek meg és túrják szét az egész kupacot. Aztán, ahogy egyre több szomszéd pakolja ki, a hasznosabbnál haszontalanabb lomokat és egyéb rengeteg helyet foglaló, de "ez még kellhet" felkiáltással odébb rakott dolgokat a háza elé, egyre több HHH és normális embernek tűnő egyén jelenik meg. Azért tűnő, mert amint kiszáll a hitelből beszerzett autójából, természetesen a legalacsonyabb felszereltséggel (klíma belealkudva) és motorral, feltűnik, hogy arca egy eltorzult, több napja ébren lévő zombiéra hasonlít, valahonnan a 70-es évek és a 80-as évek fordulójáról. Evolúciós fejlődése itt megtorpant, hajviseletén nem mer újítani, mert mi van, ha nem áll jól. Pedig ennél rosszabb nem lehet...
Szóval ők megjelennek, megállnak a kupac mellett, leállítják a motort, kiszállnak, guberálnak. Találnak egy szakadt pólót, ledobják, beszállnak, beindítják az autót, továbbgurulnak 10 métert, megállnak, leállítják az autót, kiszállnak, válogatnak. Talán találnak valami hasznosat, bedobják, a még előzőleg, otthon letakart csomagtartóba, majd beszállnak, beindítják az autót, továbbmennek 10 métert, kisz... Azaz: szennyezik és rombolják a környezetet.
*Halmozottan Hátrányos Helyzetű

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr485500371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása