Egy Blog

#327 - Adózzá!

2008. május 12. - ZsubiHUN

Szeretem ha szív a nemzet egy kicsit.

Volt hallható ez nem olyan régen a törvényhozó nagyteremben, ahol a sok ingyenélő tömörül. Mert országunk szabadon választott képviselői kitalálták, hogy megadóztatják kulturális hozzájárulással egészítik ki az internet árát, melynek mértéke 0,8%. Igen idióta egy szám, de így legalább nehéz számolni vele, mindenkinek nehezebb lesz. Jelen sorok írójának véleménye erről az egészről: "jobblennehainkábbcsökkeneafizetésetekbunkók!".

Az teljesen igaz, hogy turkálva az internetet az ember rengeteg kultúrát képes magába szívni, ápolja a kapcsolatait az ismerőseivel és barátaival, információkat szerez bizonyos rendezvényekről, ahova elmegy és élvezi, ahol vásárol ajándékokat, ételt, italt, újabb rendezvényekről szerez tudomást, majd hazautazik. Mindezeket pénzért teszi, amiért fizet, abban van ÁFA, ami az államhoz vándorol vissza. Ebből a pénzből kellene fejleszteni az ország minden egyes pontját, hogy az emberek még több helyre jussanak el, amiből még több pénze lesz az államnak, ami jobb körülményeket teremt, amitől mindenki jobban fog élni, az állam még több pénzt kap vissza, ami... Tudom, utópisztikus gondolat, de így kellene lennie. Nem további adókat kellene kivetni mindenre. Főleg nem ilyen címszó alatt. egyébként, sokkal több pénzt hozna, ha magukat a TV készülékeket adóztatnák meg, mert az szinte minden háztartásban van, legalább 3 adót lehet ingyen fogni, azaz a lakosság majdnem egésze kultúrához jut. Az már más kérdés, hogy milyenhez, de most nem ezt tartjuk szem előtt, hanem a minél több pénz beszedését.

Az is szemétség, hogy a kanapét meg akarják adóztatni, mert onnan nézem a TV-t. Tökéletes következtetés, hogy a számítógépes székeket is meg kell adóztatni, mert abban ülve jutok rengeteg kultúrához. Sokszor olyanhoz is, amilyenhez nem akarok hozzájutni, de elém terem a semmiből. Igen, itt a gonosz felugró ablakokra gondolok. Sőt, a számítógép asztalt sem ártana 0,8% kulturális hozzájárulással sújtani, mert a monitor/laptop azon foglal helyet.

Gusztustalan!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr605500360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása