Egy Blog

#324 - Nyááááár

2008. április 06. - ZsubiHUN

Alig múlt egy hete, hogy át kellett állnunk az igencsak kellemes és szívmelengető nyári időszámításra. Szagemberek szerint ezekkel az óraállításokkal rengeteg pénzt spórolunk meg. Szerintem ez a téli óraállításnál nincs így. Ugyanis, akkor visszakapunk egy órát az életünkből, hamarabb kelünk, hamarabb lesz sötét, hamarabb kapcsolom fel a lámpát, mint előtte. Ébren ugyanaddig maradok, tehát sokkal többet világítók, Paks csak úgy dübörög, hogy ki tudja elégíteni az igényeket. Ellenben, amikor gazul meglopnak minket, hogy nekünk jó legyen, akkor nekünk tényleg jó lesz. Még este 7-kor is világos van, amely helyzet egyre csak javul, tehát később csapok rá a villanykapcsolóra, hogy lássam, amit látni kell. Persze reggel később kel a Nap, de aki olyan korán kel, az úgyis kapcsol lámpát, mert úgysem lát semmit, csak csipás szemmel botorkál a házban.

Időközben ezek a bizonyos hozzáértő emberek rájöttek, hogy ezekkel az állításokkal egyre kevesebbet spórolunk, akár el is lehetne törölni.
 
Összegezve: LE A TÉLI ÓRAÁLLÍTÁSSAL, NEM KELL NEKÜNK!!!

Fókuszálva a múlt heti állításra, van még egy apró, ám annál jelentősebb vonzata ennek az óratekergetésnek. Ez pedig nem más, mint az oly' sok korán kelő által ismert elalvás. Az ember halandó lény, nem Duracell elemmel működik, ami akár tízszer tovább bírja (sok nő ennek örülne), hanem biológiai órával működik. Ami óraállításoknál pár nap alatt áll át. Addig elalszik. Tudja, hogy fel kell kelni, a telefon ébreszt is, de Ő kinyomja, még visszadől egy percre és és éktelen dörömbölésre ébred az ajtón. Aztán felkel valamikor 9 óra körül.

Megjegyzés: FireFox 3 Beta 5 alatt ez a hely, ahol írom a bejegyzést, már normálisan néz ki, nincs benne semmi plusz. Vagy mínusz. Ellenben ez a béta verzió nem olyan jó, mint a 4-es volt. De szebb. A fő bajom vele, hogy nem mindig reagál az egérkattintásra. Aztán harmadszorra sem hajlandó reagálni. Persze ez lehet egér vagy vírus hiba is, mert utóbbiból van valami a gépen, de nem sikerült elpusztítani. Szerintem a FireFox 2.0.0.13. a bűnös.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr885500345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása