Egy Blog

#321 - Csak a lényegre

2008. március 27. - ZsubiHUN

Hétvégén, alig öt héttel a szakdolgozat leadásának határ ideje előtt témát váltottam, mert az addigi, a "Szállodák honlapjainak összehasonlító elemzése" mégsem olyan jó, mint amilyennek elsőre kinéz. Mondhatni száraz, mint egy sótenger. Múlt héten pénteken este, mikor bebújtam Gatita mellé az ágyba, jött a felismerés, hogy nekem Kiskőrös világváros idegenforgalmi jelentőségéről és nevezetességeiről kell írnom. Anyagot milliót tudok szerezni, ismerősök vannak mindenfelé, a bogármesterrel összehozok egy találkozót, sebtiben megtelik a 30 oldal. És még konklúziót is tudok írni a végére. Meg nem kezdek éssel mondatot. A konzulensem kitörő örömmel fogadta a váltást, majdnem elkezdett örömében tapsikolni. Ami azért egy meglehetősen vicces látvány lett volna tőle, de annyira nem meglepő. Szóval hétvégén elkészülnek az alapok, és az első oldalak is papírra .doc fájlba kerülnek. Innen már csak úgy gerjeszteni fogja magát a szöveg, öníródás folyamata fog beindulni.

A szórólapozás, mint már írtam, egy igen mókás dolog. Feltéve, hogy az ember olyan csomópontra kerül, ahol megfelelő mennyiségű ember hagyja el az aluljárót, illetve lép be oda. A Deák tér alapvetően egy igencsak forgalmas hely. A föld alatt, ahol a metrók suhannak. Mert az aluljáró szinten minimális a mozgás és az emberek nem vesznek el egy darab szótólapot sem. Két és fél óra alatt összesen 296 darabot osztottunk ki ketten. Az Örsön, múlt hét csütörtökön másfél(!) óra alatt kiszórtunk 800 darabot. Hiába álltunk át máshova, az emberek csak elmentek mellettünk, rosszabb esetben kikerültek, nehogy felmerüljön bennük annak a lehetősége, hogy elvegyenek egy papírdarabot. A metró bejáratához sem érdemes állni, mert a gondos ellenőrzésnek köszönhetően mindenki a bérletével vagy jegyével van elfoglalva. Szörnyű volt. De a témavezetőnk nem esett kétségbe, a megmaradt közel 600 darab szórólapot Hétfőn visszavisszük, és kapunk új helyszínt. Ma beszélt valamiféle állandó munkáról, amiért cserébe tudná biztosítani, hogy mindig az Örshöz közel kapjunk aluljárót. Hétfőn meghallgatjuk az ajánlatát és eldöntjük, hogy megéri-e nekünk. Ha elég pénzt kapunk, megyünk és dolgozunk. Aztán élvezzük az Örs jótékony hatását. Szerdán majdnem boldog tulajdonosa lettem a Gran Turismo 5: Prlogue-nak, de az Überkonzol nem kapott. Viszont holnap minden előrendelő megkapja az előrendelt példányát, így nem aggódok, hogy fél egy körül nem leszek igazán boldog játéktulajdonos. Ha mégsem lennék az, akkor nagyon durcás leszek és egész hétvégén az Uncharted-del fogok játszani. És keltem a bolt rossz hírét ezen a felületen. Ami a boltnak nyalószínűleg nem lesz nagy érvégés, mert ez a 32-45 látogató nem fogja megölni őket. Főleg, hogy ennek egy jelentős része nem aktív játék vásárló. Mondhatni nem felvevőpiac.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr615500315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása