Egy Blog

#305

2008. február 10. - ZsubiHUN

A megfázás egy különösen rossz és alattomos dolog. Az ember az elején már érzi, hogy valami készül a szervezetében, de úgy gondolja, hogy normális étkezéssel és felöltözéssel tudja kezelni a dolgot. Persze idővel elbízza magát, nem foglalkozik a megfelelő mennyiségű vitamin beviteléről és egyik napról a másikra éktelen torokfájásra ébred. Ez pár óra alatt lanyhul, de estére felerősödik, az orra is elkezd folyni, innen már nincs megállás. Hiába a NeoCitran vagy az Aspirin Plus C, másnap reggel rosszabb lesz. A sok orrfújástól megfájdul a feje és az orra is, egész nap csak szenved, a férfiak úgy érzik, hogy meg fognak halni, de arról, hogy az ágyban feküdjenek és gyógyuljanak nem akarnak hallani. Hiszen mégiscsak ők a teremtés koronái! A gyógyulás útjára nem nehéz lépni, csak tömni kell magunkba a vitaminokat és a teákat, pár nap alatt újra erősek és fittek leszünk.

Kicsit ront a helyzeten a kontaktlencse. A fürdés után ez a második helyzet, amikor előnytelen. Az ember szeme megfázáskor mindig kicsit nyomott, mert fáradtak vagyunk. Ha ilyenkor bent figyel a lencse, ami azért van, hogy élesen és tisztán lássunk - legalább fizikailag - , akkor két nap után az emberi szem elkezd fájni, nem látunk rendesen, ahogy eljő az este a dolog csak rosszabb lesz, legszívesebben mindenki kitépné a lencséket és jó messzire elhajítaná! Vagy legalábbis jól kidobná a kukába. De nem teszi ezt, mert a lencse marha drága volt, a havi lencséből még egy hét hátra van, ahhoz nagyon drága volt, hogy elpazaroljuk. A lencsetisztító folyadék megoldás lenne, de a legkisebb kiszerelés is 1000 HuF-ba kerül, felbontás után egy hónapig használható fel, utána meghalt. Szóval az ember nem vesz ilyet, inkább szenved, az úgyis látványos.

A fent leírtak egy valós élethelyzetet dogoznak fel, bármiféle hasonlóság a valósággal és a blog szerzőjével az élet műve, a forgatás alatt egyetlen delfinnek sem esett bántódása.

Kép318.jpg

Január 21-én EKKORA hőmérsékletet mérni, még napon is, nem éppen szokványos.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr165500271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása