Egy Blog

#289 - Mínusz tizenegy

2007. december 11. - ZsubiHUN

Időközben megérkezett a nagy piros ember nagy fehér szakállal. Nagy batyujában hozott sok csokit, amit az ember nagy kedvvel fogyasztott el unalmas perceiben

Közben már második napja tart az idei iskolaév első félévének, ha úgy jobban tetszik, szorgalmi időszakának utolsó hete. A tárgyak többségéből már lezártak, amiből még nem, abból a héten fognak. Tiszta izgalom. Az Atalanta is főiskolává változott. Méghozzá Wekelre Sándor Üzleti Főiskolává. De az is lehet, hogy Weckelre Sándor Üzleti Főiskolává. Majd holnap jól megnézem a kiaggatott zászlón/vásznon/műanyag kávés poháron. Utóbbin mégsem, mert nem kávékoz. De majd valakinek kirúgom a kezéből, és megnézem. Ez a főiskola dolog igen jól hangzik, de egy olyan szak nem indul, ami a mi mostani képzésünkhöz kapcsolódik. Hogy mit fogo(un)k most tenni?! Bemérjük a BGF lehetőségeit, felmérjük a saját igényeinket, és döntünk. A nagy dilemma, hogy nappali vagy levelezős legyen. A nappali előnyeit mindenki ismeri, az ember szabad még évekig, nincs semmi komoly kötöttség, tudja élni az életét. A nyári szünet maximálisan a rendelkezésére áll, hogy elmenjen dolgozni. Ami azonnal a nyári szünet megsemmisülését is jelenti, ami diákként egy nagy érvágás bulivágás. A levelező előnye, hogy nem kell mindig ott tespedni és süppedni az iskolában, végigülni a teljesen jellegtelen előadásokat, majd szívni vizsgaidőszakban. Na jó, ebben mindenki, mindig szív. Az ember az OKJ papírjával elmehet dolgozni - miután kitörölte vele a seggét - , és jómunkásembörként élheti az életét, keres pénzt, amit el tud költeni, be tud fektetni, félre tud tenni. Mert még mondjuk a szőlőkkel él. Ezzel lendületet adva a további életéhez, amikor már diplomás munkaerőként helyezkedik el az idegenforgalom munkaerő piacán. Akár külföldön is. Ami azért egy jobb hely, még akkor is, ha ott nem magyarul beszélnek.

A NewYorker pedig egy mókás bolt. Főleg a ruhák stílusa. Persze nem akarom senkinek sem leszólni az öltözködési stílusát, de az ott egy szánalom. Amelyik ruha valahogy kinéz messziről, az vagy teljesen jellegtelen, vagy a másik oldalán van valami olyan, amit nem vesz be a gyomrom. Ezek többségében halálfejek vagy francia kártyáról lelopott színmegjelölések. Fujj!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr625499628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása