Egy Blog

#216 - Tüntetééééééééés!

2006. szeptember 24. - ZsubiHUN

Kedd délután, mikor végeztem az iskolával, kivonultunk tüntetést nézni a Szabadság térre. Nem volt semmi, csak a rohamrendőrök vették körbe a helyszínt, folyt a romeltakarítás. Volt néhány bámészkodó, akik fényképeztek. Semmi több. Nyilván a hétfő esti fáradalmakat heverték ki a népek. Volt is mit, mert a sok marha szétvert mindent, ami az útjukba került. Legyen az emlékmű, rendőrautó, vízágyús kocsi, MTV székház. Mindent szétvertek. Értelme természetesen nem volt, de nekik biztosan jól esett. A rendőri fellépésről csupán annyit, hogy nem kéne elakadni a vízágyús járművel a sárban... De ha már elakadnak, akkor ne hagyják ott a sofőrt, a népnek. Amelyik nép darabjaira szedi a kocsit. Magyarország 2006.

Ellenben a keddi rendőri fellépés már tetszett. Akit elértek, azt ütötték, letartóztatták. Nagyon helyes. Persze emiatt is sokan felháborodtak, hogy milyen az, hogy a rendőr megüti a tüntető kódnéven futó vandálkodót. Szerintem teljesen jogos, valahogy fent kell tartani a rendet. És azt szép szóval nem lehet. Ha megdobja egy kilós kődarabbal, üsse agyon a gumibottal és dugjon fel a seggébe egy könnygáz gránátot. Sőt! A helyszínen tarkólövéssel jutalmaznám az ilyeneket. Lelőnének párat belőlük és a tömeg lenyugodna. Hogy nem éppen humánus megoldás? Lehetséges. De célravezető.

Lovasrendőrt minden tömegrendezvényre!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr605497465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása