Egy Blog

#143

2005. december 12. - ZsubiHUN

Azt szeretjük a buszokban, hogy olyan jó nagyok. Ezáltal jó nagy, dízel motor van a hátsó tengely mögött, avagy előtt, attól függően, hogy a nagy kacsaúsztató melyik partján bámészkodunk. Tehát vannak ezek az aggregátok, hogy írjak ilyen szép szavakat is, amik mára már turbóval vannak felszerelve. A turbók híresek arról, hogy nagy erőt tudnak adni. De van még egy igen jó, autóbuziknak való tulajdonságuk is, amire már biztosan nagyon kíváncsiak vagytok, egy ilyen hosszú felvezetés után, ezért most le is írom, mert ha nem teszem meg, akkor nem csak ennek a mondatnak, hanem ennek a bejegyzésnek sem lesz vége, ami határozottan rossz lenne, mert nem tudnám veletek megosztani, mert nem tudnám publikálni, csak írnám az idők végezetéig, de addig biztos, amíg meg nem halok, jobbik esetben addig, amíg az áram el nem megy, vagy el nem füstöl a gép, mert ugye minden elektronikai berendezés füsttel működik, mert amikor kijön belőle, megszűnik létezni, tovább nem lehet használni arra, amire vettük, illetve amire gyártója kitalálta, tovább csak porfogóként üzemel, esetleg lehet dísznek használni, de egyszerűen ki is dobhatjuk és vehetünk újat és jobbat, ami jó, de pénzbe kerül, általában sokba, pont olyankor, amikor nincs pénz. Lehet, hogy némileg eltértem a kezdeti gondolattól, de ez nem baj, mert most jól befejezem! Tehát ennek a turbónak van igen jó hangja, amikor elkezd tölteni. Magyarán fütyül. Aki még nem hallott ilyet, az gyorsan pótolja be. Tehát a buszon egész úton erre a hangra vártunk. Nyugalom, a motor fölött ültünk, ezért vártuk. És hallottuk. Olyan szép volt. Olyan jó volt hallani egy ekkora gépből. Hmmmm... Tudom, beteg vagyok, de olyan jó volt!

Első két óra még mindig anyagismeret I. Még mindig nem értem, hogy mire lesz ez nekem jó. Még mindig hallok számomra érdekes dolgokat. Most például azt tudtam meg, hogy a BMW főtengelyét 42CrMo4 jelű ötvözött nemesíthető acélból készítik. De ahhoz, hogy erről megbizonyosodjak szét kell szednem a BMW-m motorját. Sajnos/szerencsére ez a veszély nem fenyeget.
Közgizdaságon befejeztük az anyagot, jövő héten lehet kérdéseket feltenni. Ha lesznek.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr755102949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása