Egy Blog

#752 - Két óra

2015. szeptember 22. - ZsubiHUN

Ennyit pazaroltam el az életemből a Mad Max: Fury Road című filmre. A klasszikus első két rész sem nyerte el a tetszésemet, a harmadikról sok jót nem hallottam, így az eddig kimaradt. Ezután nyilván nem fogom megnézni, hacsak nem kéri valaki nagyon szépen.

Mindenhonnan csak azt hallottam, hogy mennyire jó, mennyire látványos, az állát kaparta fel mindenki a mozi padlójáról, a popcorn tocsogott a nyáltól, akkora királyság a film. Az előzetes valóban nem volt rossz, de úgy véltem, hogy abban mindent megmutattak, semmivel sem tud többet a film. Igazam lett. Száz percen keresztül mennek a sivatagban az egyik irányba, majd visszafordulnak (ez lesz a maradék 20 perc), miközben lófasz sem történik. Max szerepe egy nagy nulla, kicsit verekszik, de sokat nem tesz hozzá az eseményekhez, az autóját sem kapja vissza a film végén. Hasztalan.

Egy jelenetnél nem éreztem, hogy a nagy semmiben száguldanánk, mert vagy 40-nel gurultak az össze-vissza alakított autókkal. Senkinek sem lobog a haja a nyitott autóban, csak csevegnek, mint akik teadélutánon vannak. Említik Gázvárost, Skulófarmot, de egyik helyen sem járunk, csak a csúnya vezetőiket látjuk, akik természetesen meghalnak. Mert ez egy gonosz világ, ahol a "jók" is meghalnak, de a terhes csaj halála egy szemöldökemelést nem hozott belőlem elő, nemhogy együttérzést.

A látvány? Vannak jó kameraállások, a fényképezésre egy rossza szava nem lehet senkinek, de az összes ütős jelentet ellőtték az előzetesekben. Gondoltam majd a vihar arconbasz, ujjongva fogok ülni a jelenet előtt, de azon kívül, hogy nagy totálban láttunk belehajtani mindenkit (ahogy az előzetesben is volt), odabent nagy a hangzavar (mint az előzetesben), a vihar felkap egy autót (mint az előzetesben), nem volt semmi más. Max bambán nézett, aztán nem halt meg, mert az Ő neve a film címe. Az alábbi videó a játékból van, EZ vihar.

Számomra teljesen hihetetlen, hogy ebből a szennyből, hogyan sikerült egy ennyire jó játékot összerakni...

A bejegyzés trackback címe:

https://zsubi.blog.hu/api/trackback/id/tr477810306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása