#769 - Ciki-csikk

2019. február 20. - ZsubiHUN

Február első napjaiban ellepte a közösségi oldalakat az alant is látható plakát, mely arra buzdít mindenkit, hogy ne dobja el a cigicsikket. Engem, mint nem dohányzót, inkább felhúzott ez az egész kampány. Miért korlátozzák februárra a kampányt?

Tovább

#768 - #JanuHAIRY

Ezekben az órákban ér véget világszerte a #januhairy mozgalom. Vagy kihívás? Feltűnési viszketegség? Mindegy is, felbőgnek a fürdőszobákban az epilátorok, megvillannak a borotvák, rotyog a gyanta, a szebbik nem újra szőrtelen lesz! Már az a fele, amelyik csatlakozott a szőrös januárhoz, a többiek ettől függetlenül maradtak simák.

Tovább

#767 - Vajna

A mai nap talán legnagyobb híre Andy Vajna halála volt. Ugyan nem törtem össze a hír hallatán, de egy pillanatra elszomorodtam, hiszen egy igazán sikeres (magyar) ember távozott közülünk. Ezzel kapcsolatban várható volt, hogy nem csak a sok évtizedes munkájával lesz tele minden, hanem szó esik a feleségéről is, de arra nem gondoltam, hogy tízből kilenc facebook/fórumos poszt utóbbiról fog szólni. Most vagy együttérez vele, mert tudja, hogy milyen valakit elveszteni, vagy csak simán irigy geci az összes. Mert részvét nyilvánító bejegyzést nem sokat láttam, csak annyit írnak, hogy biztos erre várt már, csak ezért ment hozzá, itt az ideje, hogy keressen egy fiatal férfit és hasonlók. De miért? Igen, valószínűleg egy jelentősebb vagyon kerül most hozzá, de ez miért is baj? Andy elvette, tudván, hogy mivel fogják támadni, hogy Timike "csak" egy aranyásó, miért fáj az internet népének ez?! Miért nem lehet Andy Vajna már-már mesébe illő életútjáról írni? Gyerekkorában egy szinte harmadik világbeli helyről menekült a családja az USA-ba, ahol kemény munka árán felküzdötte magát Hollywood csúcsára. Hogy eközben átgázolt másokon? Egyértelmű, hiszen a sikerhez ezt is meg kell tenni, ha mindenkit segítesz, akkor csak halálod után évekkel avatnak csak szentté és akkor már rohadtul mindegy. Sosem felejtette el, hogy magyar, rengeteget próbált tenni az országért, a magyar filmgyártásért. Igen, az utóbbi években ezt a Fidesz segítségével(?) tette, de nem azokért a suttyókért. Újra naggyá akarta tenni az itthoni filmgyártást, de nem úgy, hogy csak a neki tetsző dolgokat tolta. Ha valamiből sikert lehet csinálni, akkor amerikai módra, adta hozzá a pénzt. Valószínűleg szakértelemmel megtámogatva a tehetséget. Valamint Ő alapította a Digic Pictures-t, mely magyar cég az elmúlt 16 évben meghatározó lett a cgi piacon és olyan jelentéktelen cégekkel dolgozott és dolgozik együtt, mint a Bungie (Halo, Destiny), Microsoft Studios (Halo), Acitivision (CoD), EA (Mass Effect 3), Ubisoft (Assassin's Creed széria), stb.

De persze ezekről szó sem esik, csak arról, hogy Timike most hogyan fogja a macskáját magánrepülőn utaztatni... Gratulálok!

#766 - Túlélni

Nagy volt az öröm tavaly nyáron, az RTL leforgatta a világ legsikeresebb valóságshow-jának a magyar kiadását, a Survivort. Azt elegánsan elhallgatták, hogy jó tíz éve már volt belőle két, közepes minőségű évad. Nem is igazán baj, mert azokra az alapokra jobb volt nem építkezni, azóta kis hazánkban is felgyorsult az élet, modernek, nyugatiak vagyunk, csak úgy faljuk a tartalmakat, be lehet vállalni egy hetente jelentkező, feszesre vágott show-t, zabálni fogják a nézők. Make. It. Rain.

Tovább

#765 - Exek

Mikor kiderült, hogy a lesz újra Éden Hotel, igencsak megörültem, egy pillanatra még a munkanélküliség terhe is lemászott a vállamról. Persze tudtam, hogy nem lesz olyan, mint az első kettő volt a Viasaton, mert a jog még mindig nincsen náluk, de reality-ben mindig is jók voltak, ha csavarnak egy kicsit a formátumon, abból sem lesz baj, jó móka lesz tavaszra. Teltek a hetek, szépen lassan megjelentek a plakátok, melyek bőszen hirdették, hogy exek fenyegető árnyéka vetül majd az édeni idillre. Az Ex on the beach-ből egy részt szenvedtem végig, nem ragadott magával a formátum, céltalan faszszopógecizés és bulikázás megy benne, ahova folyamatosan küldik be a játékosok egy-egy exét. Nem túl izgi, na. Ellenben az ÉH formátumába egészen beleillett a dolog, változtat annyit, hogy el lehessen adni újként, de mégis ott marad benne a tökéletes alap.

Tovább

#764 - Sérültek

A csúfos befejezésű VV8 után szükségét éreztem, hogy újranézzem az első Éden Hotelt. Sebtiben ki is kölcsönöztem, már másfél hónapja megnézek heti két-három részt belőle és meg kell állapítanom, hogy hat éve sokkal érettebb volt a 20-25 éves korosztály. A VV8 jól indult, egészen tűrhető minőséget hoztak, majd elkezdtek kiesni az érdekes karakterek, maradtak az átlagos figurák, akikkel nem lehet show-t csinálni. A tematikus hetek nem voltak jók, leszámítva a zseniális hotel hetet, azon visítva lehetett röhögni. Látták ezt a szerkesztők is, a végét nagyon gyorsan lezavarták, VVSoma nyert, a három opció közül ő volt a legjobb választás.

Tovább

#763 - Álmok, mint olyanok

Alapvetően nem tulajdonítok nagy jelentőséget annak, hogy mit álmodok. Legtöbbször (ez az optimális eset) nem is emlékszem rájuk, felkelek reggel és elkezdek egy újabb csodálatos napot az életemben. Ritkán előfordul, hogy beugrik egy-egy villanás az aznapi álmomból, de egy szempillantás után el is vész, történnek tovább az ébrenlét eseményei. Nagyon ritkán fordul elő olyan, hogy ébredéskor tisztán emlékszem minden egyes pillanatra, ami az álomban történt, mintha még vége sem lenne.

Tovább

#762 - 80

Nyolcvan nap rengeteg idő, rengeteg mindent el lehet érni ennyi idő alatt. Willy Fognak elég volt ennyi, hogy megkerülje a Földet, míg a ValóVilág powered by BigBrothernek sikerült unalmassá válnia. Hála az égnek a retardált netsztár vasárnap távozott a műsorból, így nem kell konstans sajnálatot éreznem, hogy nem kap állandó orvosi kezelést. Meg a többi villatársa sem.

Tovább

#761 - Az év leg...

...romantikusabb videója jön, erősen felnőtt tartalommal. De előtte még annyit, hogy már a beköltözéskor gyanús volt VVEvelin, aztán ki is baszott a magát nagy taktikusnak tartó VVLórival (szegényem biztos lemaradt a VV5-ről, mert amit csinált az minden volt, csak nem taktika és a szálak okosan mozgatása), aki nagy bánatában fel is adta a játékot. Ennek VVDávid nem örült, mert milyen gyáva már ez a Lóri, ahelyett, hogy annak örült volna, hogy újabb lépéssel közelebb került ahhoz a csekély 36 millióhoz, amit meg lehet nyerni. Esélye továbbra is van rá, aztán meglátjuk, hogy VVKrisztiánt mennyire viseli meg VVMici kiesése vasárnap, mert jelen állás szerint Ő bírja a legjobban a bezártságot (az a fránya gyakorlat), még csak egy kiborulása volt és napról napra szimpatikusabb srác. Egy biztos, VVEvelin csinálhat bármit, nyerni nem fog. Pedig oly' gyönyörű szavakat suttogott VVSoma fülébe a minap!

Tovább

#760 - II. Leszámolás

Egy hónapja zárták be a ValóVilág 8 játékosait a megszokott villába, de már hárman búcsút intettek a show-nak. Az első egy megható csere volt, ami  várakozásaimmal ellentétben nem befolyásolta WVivien létezését. Már ki tudja hanyadik VVZsófit rakták ki a nézők, helyére jött VVZseráldin, aki valóban érdekesebb szereplő. Nem csak azért, mert VVTivy, a celeb, a sztár, akinek követői és rajongói vannak, úgymond megcsinálta kifliben, hanem részt vesz a játékban, képernyőre kerül. Mondjuk egy ilyen Photoshopért üvöltő képpel.

Tovább